Hat-trick og seier

Demetri Mitchell scoret hat-trick da U18-laget slo Newcastle 3-2.

I årets første U18-kamp, sist helg, ble det 0-0 på Carrington mot Bolton Wanderers. Denne helgen var det klart for årets første bortetur i U18-ligaen, og som førstelaget tok Paul McGuinness og hans mannskap turen opp i nordøst.

Men mens førstelaget møter Sunderland spilte U18-gutta mot Newcastle, og vi får håpe at bortelaget vil gjøre det like godt også søndag ettermiddag.

Manchester United skal ha dominert voldsomt fra start, og det var derfor fortjent da Demetri Mitchell ga United ledelsen 1-0 etter ti minutter. Etter en halvtime fikk United straffespark, og målscorer Mitchell fikk ansvaret, og hans navn kunne noteres i målprotokollen igjen. 2-0 til United.

Paul McGuinness
U18-SJEF: Paul McGuinness.

Det stod seg ikke til pause, for på overtid reduserte Newcastle. Men Manchester-fødte Mitchell ville ikke ha noe comeback. I det 64. minutt, etter lekkert United-pasningsspill, lobbet Mitchell ballen i mål. Kanskje var Scott McTominay borti ballen før den trillet over streken, men det var Mitchell alle gratulerte etter målet, og han blir fort kreditert målet også.

Straffesparkene i denne kampen ble rettferdig fordelt, for også hjemmelaget fikk en sjanse fra ellevemeteren. Straffetakeren sendte George Dorrington (som for øvrig var den som laget straffesparket) feil vei, men skuddet traff stolpen. Newcastle reduserte på overtid, men det ble tre poeng til United.

Newcastle United 2–3 Manchester United

10. min.: 0-1 Demetri Mitchell
31. min.: 0-2 Demetri Mitchell (straffespark)
45. min.: 1-2 Sean Longstaff
64. min.: 1-3 Demetri Mitchell
90. +1 min.: 2-3 Kyle Cameron

Sted og tid: Newcastle Academy, 23. august 2014, 13:30.
Turnering: U18 Premier League

United: George Dorrington, Joe Riley, Tyrrell Warren (Travis Johnson, 79.), Axel Tuanzebe, Ro-Shaun Williams, Cameron Borthwick-Jackson, Zak Dearnley, Scott McTominay, Demetri Mitchell, Jordan Thompson (Devonte Redmond, 49.), Oliver Rathbone.
Ubenyttede innbyttere: Dean Henderson og Faustin Makela.