– Har trent 50 prosent mer med høy intensitet

Ole Gunnar Solskjærs nye treningsregime skal ha gitt synlige resultater.

– Vi må bli bedre trent.

Det sa Ole Gunnar Solskjærs ganske så tidlig etter at han overtok United, og da spillerne ble sendt på ferie var det med klare individuelle treningsprogram for sommerferien.

Deretter ble gutta kjørt ganske så hardt etter at de kom tilbake til Carrington etter ferien – og også videre i Australia og Singapore.

Stort sett har det gått i doble økter hver dag.

– Det handler om å trene med mer intensitet, sier fysisk trener Rich Hawkins til MUTV.

– Fra vår side var det tre avgjørende punkter: Å trene med mer intensitet, at spillerne ga alt og at når de hadde sjansen til å restituere så må det gjøres bra.

– Spillerne har vært fenomenale, legger han til.

United-journalist James Robson i Evening Standard, som er blant gutta som følger United verden rundt, skriver at United så langt i sommer har gjennomført såkalt høyintensitets-trening hele 50 prosent mer enn under José Mourinho forrige sesong.

Totalt skal spillerne til nå også ha løpt ti prosent mer, og det er lett å omgjøre det til reel betydning om det også vises i serien.

United-spillerne løp i gjennomsnitt fra 8,5 til 12 kilometer per kamp forrige sesong, avhengig av posisjon, og hvis en spiller løp 10 kilometer i 2018/19 så kan det altså bli 11 kilometer kommende sesong.

Les også: Disse løp mest i 2018/19

En kilometer mer per spiller betyr altså banens lengde ti ganger ekstra i løpet av én enkeltkamp. Fra hver enkelt spiller.

Legg så til at den høyere intensiteten fort betyr at antall sprinter også øker, så er det tall som kan bli viktig hvis United faktisk skal nærme seg de beste.

I GODT DRIV: Aaron Wan-Bissaka og de andre United-spillerne har fått kjørt seg i sommer, men foreløpig med gode resultater.

Robson i Evening Standard skriver at United også i juli har gjennomført to flere treningsøkter så langt enn under Mourinho, og at de faktisk også gjennomførte en treningsøkt samme dag som Perth Glory ble slått 2-0 i den første treningskampen.

Paul Hirst i The Times skriver at United gjennomførte 14 treningsøkter i løpet av de ni dagene i Perth, men at stemningen i troppen er helt annerledes nå enn under Mourinho. Fryktkulturen som preget portugiserens siste tid i United er borte.

Ifølge Hirst skal også den taktiske treningen være mer preget av fokuset på hurtighet og akselerasjon.

Les også: Fysiske eksperter: – Ganske mye kan ordnes i sommer

Solskjær har tidligere skrytt av flere spillere, men ifølge Robson skal Jesse Lingard ha vært blant de som har respondert best på det nye treningsregimet – og Lingard er tiltenkt en nøkkelrolle i Uniteds nye offensive presspill.

Scott McTominay nevnes også som en av spillerne som har respondert bra.

– Jeg har vært med på forsesongtrening under Warren Joyce, og det var vilt, nesten latterlig. Det har vært godt å ha en slik sommer også i år, sier skotten.

Neste sjanse til å se United-gutta presse høyt er mot Tottenham torsdag.

Les hele saken i Evening Standard.