– Forventer ikke at han snakker med oss i forkant av kampen

Sir Alex Ferguson er med til Gdansk, men spillerne tror ikke at den legendariske trenerskikkelsen kommer til å være mye involvert i lagets forberedelser. Ole Gunnar Solskjær håper å gi gamlesjefen et trofé å smile for.

Det er ikke hvem som helst som dukker opp på mandagens bilder fra flyplassen i Manchester. Med snippsekken i den ene hånden og jakken i den andre går nemlig managerikonet Sir Alex Ferguson om bord på flyet som frakter Uniteds spillere, trenere og øvrig støtteapparat til polske Gdansk.

Der får mannen som ledet United gjennom nærmere tre tiår muligens se sin tidligere undersått Ole Gunnar Solskjær lede klubben til en ny europeisk pokal, når Villarreal er motstander i Europa League-finalen.

Spillerne tror ikke på stor Ferguson-innflytelse

Skotten ledet selv United til fem europeiske cupfinaler, der tre endte i seier. Med andre ord er det en Europa-ekspert Solskjærs tropp har med seg på reise.

Likevel forventer ikke United-spillerne at Ferguson vil være altfor mye involvert i forberedelsene til Villarreal-kampen.

– Jeg forventer ikke at han snakker med oss i forkant av kampen, sier Luke Shaw på pressekonferansen før det viktige oppgjøret. 

Venstrebacken mener at spillerne selv skal få til å motivere seg til kampen.

– Vi ser ham rundt på hotellet, men vi må uansett klare å motivere oss selv til finalen. Selv om han er en stor legende, tror jeg ikke vi trenger noen utenfra for å gjøre det. Jeg er sikker på at vi som gruppe – og manageren – klarer det.

Manchester United Travel to Gdansk for the UEFA Europa League Final
PÅ REISEFOT: Luke Shaw er med til Gdansk, der han etter alt å dømme starter finalen for United.

Shaw får støtte av midtbanevirtuos Bruno Fernandes. Portugiseren påpeker at all lærdom Ferguson har å gi, nok allerede er prentet inn i Ole Gunnar Solskjær fra før.

– Vi har jo en manager som snakker mye med ham. Vi stoler på manageren vår og han (Ferguson) har sikkert sagt alt han kan til manageren allerede. Vi stoler på oss selv og vet hva vi har å gjøre. Dette er vårt øyeblikk.

Håper å vinne foran gamlesjefen

Solskjær er derimot klar på at han ikke kommer til å stå i veien dersom spillerne har noe de har lyst til å spørre Ferguson om. Nordmannen forteller at Ferguson alltid er klar til å dele av sin kløkt og erfaring til spillerne.

Den norske treneren påpeker at hans tidligere sjef er det rene «fotballeksikon».

– Selv om jeg tok ham på et quizspørsmål i går, smiler Solskjær. 

– Én av spillerne tok også ett spørsmål før ham og jeg er sikker på at han ikke kommer til å være glad for det. 

Manchester United Travel to Gdansk for the UEFA Europa League Final
GUTTA PÅ TUR: Tidligere United-direktør David Gill og Sir Alex Ferguson er begge med til Gdansk for å overvære Europa League-finalen.

Ferguson kommer nok derimot til å være en glad mann om «klubben i hans hjerte», som Solskjær sier det, går hen og vinner onsdagens kamp. Det vil også være et stolt øyeblikk for Solskjær å vinne et trofé foran mannen som har vært så viktig for ham.

– Jeg håper han kommer til å nyte morgendagen, fordi jeg skylder ham og klubben det meste av karrieren min, konkluderer Solskjær.