– Han må få et tosifret antall kamper til

Det var delte meninger om Diogo Dalot etter Premier League-debuten fra start.

– I Dalot har United høyrebacken sin de neste ti årene. Det tror jeg også Gary Neville kan se. Han var fantastisk.

Det sa José Mourinho etter 2-2-kampen mot Arsenal, Dalots første start i Premier League.

Han lot også den 19 år gamle portugiseren være utpå i samtlige 90 minutter.

I sosiale medier var meningene imidlertid mange meninger om unggutten, spesielt siden han etter hvert slet.

VILL GLEDE: Dalot med målscorer Jesse Lingard etter 2-2-målet.

TV2-ekspert Petter Myhre er imidlertid klar på at det altfor tidlig å mene noe annet om Dalot enn det han presterte i onsdagens kamp.

– Ja, vi har sett ham for lite til å konkludere. Han må få et tosifret antall kamper til, sier han til united.no.

– Mot Arsenal hadde han det imidlertid tøft defensivt. Det var jo stort sett på hans side at Arsenal lyktes offensivt, samtidig som det skal sies at han fikk lite hjelp.

Supporterklubbens Bjarte Valen ga den tidligere Porto-spilleren en 4er på spillerbørsen for prestasjonen mot Arsenal, men i saken «Fem ting vi lærte» så er han enig med Myhre.

– Dalot er hurtig, angrepsvillig og uredd. Han kan være en uslepen diamant, men den som venter mirakler av Dalot på kort sikt vil trolig bli skuffet. Portugiseren er en investering for fremtiden, skrev Valen.

– Utrolig at noen slakter ham

Flere kjente og litt mer ukjente personer forsvarte også Dalot onsdag kveld i sosiale medier.

– Må gi ros til Rojo, Bailly, Darmian og Dalot. Alle ble kastet inn på laget til tross for veldig lite fotball tidligere i sesongen, og alle leverte gode kamper, skrev ESPNs kjente United-journalist, Rob Dawson.

– Ser det er noen som slakter Dalot for en svak kamp, men hva var det du egentlig forventet fra debuten hans fra start? En 11-poenger på en skala fra 1 til 10?

– Han har åpenbart en stor jobb foran seg, men han ser bra ut med ballen i beina og ser veldig villig ut offensivt. Jeg synes han hadde en ok kamp, skriver John fra Fulltimedevils.

– Det er utrolig at noen United-fans slakter Dalot. Noen fans mangler helt perspektiv. Det var første kamp fra start i ligaen for en 19-åring mot et annet topplag, en rival og det etter mange skadeproblemer. Sånn sett var det forståelig at han forsvant utover i 2. omgang, men han viste mye som var spennende. United-fans klager over mangelen på offensive backer, men nå har vi en til, skriver Jonathan Shrager – som følges av 20.000 på Twitter.

– Følte vi var best

Selv var Dalot skuffet etter kampen.

Den unge portugiseren er aktiv på sosiale medier, og la ut to tweets onsdag. Den ene om skuffelsen, den andre skryt til målscorer Martial som feiret sin bursdag onsdag.