Fem ting vi lærte av Arsenal-kampen

Selv supermann kan ha arbeidsuhell, Mourinho frustrert og Fellaini kan havne i trøbbel.

1. Slapp unna med lugging

Innbytter Marouane Fellaini kom inn for å skape trøbbel i Arsenals 16-meter, men i stedet endte kampen omdiskutert for belgieren.

Fellaini valgte å gripe tak i krøllene til Matteo Guendouzi mot slutten av det dramatiske oppgjøret på Old Trafford.

Les også: Vår spillerbørs etter Arsenal-kampen

De første timene etter kamp ble det spekulert i at Fellaini kunne bli utestengt for hendelsen, men Sky Sports og flere engelske journalister meldte torsdag ettermiddag at det ikke skjer – siden dommeren faktisk så det som skjedde og dømte frispark der og da.

I 2016 ble Robert Huth utestengt i tre kamper for å ha lugget nettopp Fellaini som selv fikk en tilsvarende utestengelse for å ha servert Leicester-spilleren en saftig albue.

Det fikk daværende United-manager Louis van Gaal til å konkludere med at «slik lugging kun er tillatt om man bedriver masochisme »

2. Bailly tilbake for å bli

Han har hatt sine skadeproblemer denne sesongen, men det forklarer bare delvis hvorfor Eric Bailly har slitt med å få tillit av José Mourinho denne høsten.

Forstå det den som kan.

FLØY HØYT: Eric Bailly var sammen med Matte Darmian Uniteds beste mot Arsenal.

Baillys fart var gull verdt for å temme Pierre-Emerick Aubameyang og etter en noe rufsete start, spilte Bailly seg stort opp. Han er fremdeles noe vill og uortodoks i stilen, men Bailly tilbyr en fysisk tilstedeværelse som United-forsvaret har skreket etter i hele høst.

Tenk hvor god Bailly kan bli i tospann med en skikkelig forsvarssjef! 

3. Dalot har et stykke frem

Den unge portugiseren fikk sin første Premier League-kamp fra start og det var gledelig å se José Mourinho skryte av Diogo Dalot, fremfor å fokusere på problemene den unge høyrebacken hadde.

«Jeg tror Gary Neville vil se at United har en meget god høyreback for de neste ti årene».

YES JESSE!: Jesse Lingard utligner til 2-2 og blir gratulert av Diogo Dalot. Den unge portugiseren har imidlertid et stykke frem før han er på det nivået som kreves.

Men til tross for at Dalot fikk skrøt av sjefen, var han på gyngende grunn flere ganger, særlig etter pause da det rett og slett virket som om han ikke hadde mer bensin på tanken.

Gang på gang havnet han på etterskudd, etterlot seg store rom på kanten og nesten alt Arsenal skapte kom på portugiserens side. 

Dalot er imidlertid hurtig, angrepsvillig og uredd. Han kan være en uslepen diamant, men den som venter mirakler av Dalot på kort sikt vil trolig bli skuffet. Portugiseren er en investering for fremtiden.

4. Så langt fra Mourinho-stilen man kommer

Mot Arsenal viste United innsats, vilje og intensitet. Men det var ikke Mourinho-fotball.

José Mourinhos varemerke som manager har i alle år vært god og stram organisering, særlig i de bakre rekker.

CIAO, MATTEO: Matteo Darmian hadde en solid kamp mot Arsenal. Var det et blaff eller kan italieneren bli en joker de neste månedene?

Mot Arsenal ble Uniteds forsvarsproblemer nok en gang avslørt, særlig etter pause. Denne gangen er det vanskelig å være for kritisk ettersom både Marcos Rojo og Eric Bailly hadde minimalt med kamptrening, Diogo Dalot fikk sin Premier League-debut fra start og Matteo Darmian, som de fleste har avskiltet, måtte vikariere på venstrebacken.

5. Kan komme styrket ut av Arsenal-kampen

Så skjedde det utenkelige. David de Gea serverte en skikkelig blemme da Arsenal tok ledelsen etter Shkodran Mustafis heading.

STRÅLENDE REDNING: David de Gea stopper forsøket fra Pierre-Emerick Aubameyang på stillingen 2-2.

En rekke målvakter kunne gått i kjelleren etter en slik tabbe, men De Gea viste etter pause hvorfor spanjolen er helt uvurderlig for United. 

De Gea reddet to ganger fra Aubameyang på mesterlig vis og hadde også en solid redning i de hektiske sluttminuttene. 

Den mentale styrken spanjolen viser ved å revansjere den fæle blunderen fra 1. omgang, bekrefter bare at United har en helt, helt spesiell keeper mellom stengene.