– Problemet vårt er alle tabbene…

José Mourinho var ikke fornøyd med alt, men han var i alle fall fornøyd med innsatsen.

José Mourinho snakket selvsagt både med TV og pressen etter 2-2 mot Arsenal, og skrøt veldig av spillerne – samtidig som han var åpen på at tabbene frustrerer.

Hva synes du om [denne kampen]? Åpent og litt sprøtt til tider?

– Kom igjen, åpent fordi de scoret det andre målet? Hvis ikke det hadde skjedd så var det ikke åpent, hvis ikke det hadde skjedd så var det en andreomgang med en klar tendens til at ett lag ventet for å se om de kunne ta et poeng, mens et annet lag økte farten og intensiteten. Vi skyter oss i foten så mange ganger i løpet av sesongen, det er veldig vanskelig, men spillerne viste den riktige ånden, en herlig innstilling fra første minutt.

– Vi scoret egentlig fire mål, men det endte 2-2…

– Vi hadde noen gode prestasjoner, og det var Dalots første start, Rojos første minutt [for sesongen], Darmians tredje start, Bailly som ikke har spilt på noen måneder og Smalling en modig kar som spilte med slike vanskeligheter. Jeg må innrømme at han spilte skadet.

– Men i Dalot har United høyrebacken sin de neste ti årene. Det tror jeg også Gary Neville kan se. Han var fantastisk.

– De tre spillerne lengst frem ga bra dynamikk, bevegelse, vi trenger den gleden. Spesielt i perioder da vi ikke er fornøyde med resultatene generelt. De tre unge på topp var levende, kvikke, kreative.

– Midtbanen var sterk. Herrera presset godt, og de bak hadde alltid kontroll.

– Vi burde vunnet kampen. Vi gjorde to store feil på målene, og vi tillot dem å kontre etter enkle pasninger som vi bommet på, som en vanligvis ikke gjør på høyt nivå. Så hele prestasjonen blir farget av disse opp- og nedturene. Det andre målet [til Arsenal] kommer på et grusomt tidspunkt for et lag som var på sitt beste på den tiden.

– Realiteten nå er at vi har spilt fire kamper uten tap. Dårlige resultater, ja, men ikke tap. Før det tapte vi mot et Manchester City-lag som alle taper mot, og før det spilte vi også opp mot nivået vårt.

– Vårt problem er at vi leverer prestasjoner som denne, men alltid med tabber. Og vi blir alltid straffet for tabbene.

– Det er nesten alltid vi som får en stor sjanse tidlig i kampene, men hva skjer? Jo, vi scorer ikke. Så kommer motstanderne på motsatt side, og hva skjer? Jo, de scorer med en gang. De vet nesten ikke hva som har skjedd en gang, men plutselig leder de 1-0.

– I dag gjør Marcos en feil. Han henter seg egentlig fantastisk inn igjen, siden han allerede hadde gult kort, men får satt inn taklingen, men likevel – jeg vet egentlig ikke hvordan det skjedde – så fikk Arsenal en scoring til.

– Så vet jeg at vi av og til ikke når det nivået vi skal på, og det frustrerer meg veldig. I dag var frustrasjonen likevel mest resultatet og tabbene, ikke holdningen til spillerne.

Det faktum at disse spillerne kom tilbake, og at disse spillerne ofrer seg, det må være et positivt tegn for tiden fremover?

– Det er positivt, men det er ting jeg ikke kan få fra dem, og jeg kan ikke si mer enn det. Men, de spilte med sjel, alle ga alt, og det er en god ting. Det er helt sikkert. Jeg kan skryte av alle, inkludert Marcos Rojo.

Det du ønsker fra spillerne handler om ferdigheter, altså?

– Jeg kan ikke fortelle deg mye mer, jeg foretrekker å si at jeg er fornøyd med gløden, pliktoppfyllelsen og motet, jeg er veldig fornøyd med det.

STARTET PÅ BENKEN: Paul Pogba fikk de siste snaue 20 minuttene mot Arsenal.

Etter kampen presset journalistene på for å finne ut hvor fornøyd Mourinho var med Paul Pogba, eller om det var et lag som spilte med mer glede uten franskmannen.

– Jeg vet ikke helt hva du ønsker fra meg, men det jeg har sagt om Paul er at jeg er fornøyd med innhoppet hans. Dessverre orket ikke da forsvaret å stå høyt. Det var synd siden vi da hadde Paul og Fellaini på banen.

– Så da De Gea slo opp så var det Lukaku og Rashford mot fem Arsenal-spillere. Forsvaret vårt var dessverre helt dødt, da, noe som jo var normalt på grunn av omstendighetene (red: spilte skadet og nylig tilbake til denne).

– Så får vi se om vi klarer å ta alle tre poengene mot Fulham. Vi trenger en seier nå.