Guardiola om Solskjær: – Eksepsjonell

Pep Guardiola ble rådvill da han fikk spørsmål om jobben Ole Gunnar Solskjær gjør for byrivalen. Men ett adjektiv fant han.

Den spanske City-manageren trakk på skuldrene da han på fredagens pressekonferanse ble spurt om tingenes tilstand i den røde delen av Manchester under Solskjærs ledelse.

– Vel, bra… sa en ordknapp Guardiola, før han fortsatte etter en kort tenkepause.

– Jeg er ikke der, så det er vanskelig for meg å bedømme hvordan de jobber og hvordan de gjør det. Som City-manager kan jeg si at han er en eksepsjonell person, men jeg vet ikke.

FØRSTE STIKK: Pep Guardiola vant 2-0 mot Ole Gunnar Solskjær i april.

I april var det tendenser til temperatur før Solskjærs første Manchester-derby som United-manager. Guardiola reagerte på en kommentar fra United-manageren om at City ville lage frispark for å bryte opp kampen.

Denne gangen har oppladningen til lokaloppgjøret vært langt roligere, noe som kanskje først og fremst handler om midtukerunden som nettopp ble spilt.

Tirsdag vant City 4-1 mot Burnley. Dagen etter var United tilbake på rett spor med en sterk 2-1-seier mot Tottenham.

– De har utrolig raske spillere i angrep og en dødballtrussel i Harry Maguire. De er fysiske og aggressive. De oppfører seg fint og tror på det de gjør. Det er mitt inntrykk, sa Guardiola om United-laget.

– Med all respekt, det de har gjort for fotballen i England, Europa og verden – de vil alltid være Manchester United.

På lørdag må Guardiola klare seg uten Sergio Agüero, som med ni derbyscoringer bare er to bak Wayne Rooney.

– Vi er et godt lag med Sergio, og vi forsøker å være et godt lag uten Sergio, sier Guardiola, som ble informert av journalistene om at City har et bedre poeng- og målsnitt uten Agüero enn med.

Gabriel Jesus starter etter alle solemerker på topp. Brasilianeren scoret to mål mot Burnley.

– Vi trenger målene hans, og han kan score i hver eneste kamp så lenge han tror på seg selv.

Ellers er Ilkay Gündogan tilbake fra suspensjon, mens Oleksandr Zinchenko er tilbake i trening. Aymeric Laporte og Leroy Sané er langtidsskadet.

LES OGSÅ: