Gomes ble verdensmester

England og Angel Gomes gikk hele veien!

England har for vane å underprestere i mesterskap, men den yngre garde viste lørdag at det kan endre seg i fremtiden.

Englands U17-lag hadde allerede vunnet over Brasil i semifinalene, og oppgaven i finalen var ikke stort enklere: Spania.

Ingen av de to landene hadde vunnet U17-mesterskapet tidligere, og finalen i seg var en av de kampene spillerne kommer til å huske resten av livet.

Skuffende åpning

Etter bare en drøy halvtime ledet Spania 2-0, og det så mørkt ut for det unge England-mannskapet. Reduseringen kom i det siste ordinære spilleminuttet i første omgang, og England kunne gå i garderoben med håpet inntakt.

Andre omgang var bare snaue ti minutter gammel da England utlignet, og herfra og ut var det i all hovedsak ett lag på banen.

Angel Gomes i aksjon for England, her fra en treningskamp mot Brasil i september.

Spinnvill avslutning

England, anført av Manchester Citys stortalent Phil Foden slapp aldri foten av gasspedalen, og Foden sendte England i ledelsen ikke bare én, men to ganger i løpet av få minutter.

Ghuei fastsatte sluttresultatet til 5-2 med sin scoring fem minutter før full tid, ikke lenge før Uniteds stortalent Angel Gomes kom på banen.

Det ble bare fire minutter med finalespill for Gomes, som har fått turneringen ødelagt av småskader.