– Jeg ble glad da Young sparket meg

Et år etter skrekkskaden åpner Luke Shaw opp om den vonde tiden etterpå.

Sammen med Antonio Valencia på motsatt back, har Luke Shaw nytt en svært god sesongåpning med Manchester United.

I et lengre intervju med The Guardians Daniel Taylor forteller han om nye og bedre tider under Mourinho, der han får mer frihet offensivt og der det fleipes om hvorfor han ikke dro til Chelsea sommeren 2014 isteden.

Medspillerne har til og med begynt å takle ham ordentlig på trening.

– Det var Ashley Young som var den første som taklet meg skikkelig. Ikke nok til å sende meg i bakken, men du kunne høre lyden av at han traff leggbeskytteren. Jeg husker reaksjonen hans, med hendene til ansiktet sa han «Å ****». Men det var bra, jeg trengte det sparket, sier Shaw.

Gjerningsmannen ble banens beste

Det har sittet usedvanlig langt inne å komme tilbake til normalen etter det lange skademarerittet den 21 år gamle venstrebacken har hatt.

MARERITTØYEBLIKKET: Hector Moreno takler Luke Shaw og lander uheldig nok på backens ankel.
MARERITTØYEBLIKKET: Hector Moreno takler Luke Shaw og lander uheldig nok på backens ankel.

Ganske nøyaktig et år siden PSVs Hector Moreno satte inn taklingen som kunne ødelagt 300 millionerssigneringen karriere, forteller han nøyaktig hva han syns om Moreno og tiden etter skaden.

– Det var litt min feil, siden jeg absolutt skulle skjære inn og få ballen på venstrefoten, men når jeg ser det igjen, ser jeg at det var en stygg takling. Han angret og kom til sykehuset og sa unnskyld, noe som var bra, men det var jeg som ble liggende der med brukket fot. Det plagde meg at UEFA kåret ham til banens beste, sier Shaw.

Noen har sagt det var en god takling, andre har sagt det var en stygg takling.

Shaw, som han hadde ligget på sykehuset en stund og lurt på om han noensinne ville returnere til banen, ble etterhvert sikker på at den var stygg.

Takker sykehuspersonellet

Like etter skaden føltes ikke smertene så store. Etterhvert ble imidlertid smertene så grusomme at han ikke visste hvor han skulle gjøre av seg. Legene måtte åpne foten hans, og fjerne alt det koagulerte blodet.

I alt ble det gjort fire operasjoner på Shaws fot, som har gitt ham to lange arr på begge sider av

“Det verste var at UEFA kåret han til banens beste”

– Luke Shaw

leggen. De første seks månedene kunne han knapt gå, men Shaw er ikke i tvil om at legene på St Anna Ziekenhuis i Geldrop utenfor Eindhoven gjorde alt riktig.

Selv om Shaw lenge var bekymret for karrieren, både da han lå i sykesengen og da han hinket rundt på krykker utenfor Uniteds treningsfelt, var ingen mer bekymret enn Shaws mor.

Fortsatt er hun ekstremt nervøs når hun ser sønnen i aksjon på banen igjen, og tar tak i nærmeste nabos skulder og gisper hver gang han takles.

Shaw forteller at han fortsatt kjenner skaden.

– Jeg får fortsatt smerter i foten, den er 100% bedre, men det er visstnok normalt å kjenne det etter en så alvorlig skade. De første tre-fire ukene etter at jeg startet trening, kjente jeg ingenting, men da det gjorde vondt igjen tenkte jeg «****, skal det aldri ta slutt?», sier Shaw.

Aktuell mot Hull

AFC Bournemouth v Norwich City - Sky Bet Championship
TØFF MOTSTANDER: Luke Shaw og United møter et Hull-mannskap som har imponert innledningsvis denne sesongen.

Etter to sesonger der han har følt han ikke har fått vist hva han kan, med ødelagte pre-seasons på grunn av skader og rykter om at han var utrent, er han endelig tilbake for fullt.

Nå er han klar for å nyte den nye og mer positive atmosfæren under Mourinho, og bli den venstrebacken han håpte på å bli.

Når United enda ikke har følt på smerten ved tap under Mourinho, er det heller ikke rart stemingen er på topp.

Venstrebacken starter sannsynligvis mot Hull i kveld, i det som kan bli en overraskende stor test etter at nedrykksdømte Hull har åpnet sesongen svært sterkt under tidligere United-assistent Mike Phelan.

United – Hull er lørdagens kveldskamp, og avspark er klokken 18.30 norsk tid. Kampen sendes på TV 2s sportskanaler og på TV 2s strømmetjeneste Sumo.