– Jeg donerer 50 pund til hvis du tar en prat med Jadon

Marcus Rashford gjør en solid innsats for sårbare barn nå som coronakrisen preger verden.

Oppdatert lørdag – se nederst i saken.

Coronaviruset, og tiltakene for å prøve å stoppe smittespredningen, byr på mange utfordringer.

Marcus Rashford har engasjert seg for å hjelpe til med å sørge for at sårbare barn skal kunne få den hjelpen de trenger for å få nok mat.

– Folkens, i hele Storbritannia er det mer enn 32 000 skoler. I morgen vil alle disse stenge. Mange av barna som går på disse skolene er avhengige av gratis måltider, så jeg har brukt de siste dagene på å snakke med organisasjoner for å finne ut hvordan dette tomrommet skal fylles, skriver han på Twitter.

– Jeg ønsket å forstå omfanget av problemet, og hvordan vi kan nå sårbare barn. Det handler ikke bare om skolene. Det er samfunnshus, frokostklubber osv som tilbyr de eneste måltidene mange barn får hver dag. Ingen barn skal trenge å bekymre seg for hvor deres neste måltid kommer fra.

Han har derfor inngått et samarbeid med den veldedige organisasjonen FareShare, som distribuerer mat til ulike organisasjoner i Storbritannia, og som det påstås at når nesten 1 million trengende mennesker i uka.

United-stjerna oppfordrer videre om å donere penger, og appellerer til matbransjen om at de bør donere mat til dette formålet.

BBCs Simon Stone roser Rashford for arbeidet han gjør.

– Mer godt arbeid. Rashford har kommet med den største enkeltdonasjonen til Fareshare i løpet av de siste 12 månedene. Jeg har ikke beløpet, men det er «betydelig». Han har brukt de siste par dagene på å snakke med store organisasjoner om hvordan de kan nå de mest sårbare barna.

Skaffet enda mer oppmerksomhet til saken ved hjelp av Sancho-tweet

Lørdag takket Rashford alle som har donert eller tilbudt sine tjenester til FareShare siden han la ut tråden på Twitter.

En Twitter-bruker svarte Rashford med at han kommer til å donere ytterligere 50 pund om Rashford slår av en liten prat med Jadon Sancho.

Sancho er som kjent koblet til United, og er nok mange supporteres førstevalg når det gjelder potensielle sommersigneringer.

Rashford tok like godt den «praten» offentlig:

Så kan en jo håpe at Rashfords viktige budskap når ut til enda flere takket være dette. Foreløpig ser det i alle fall ut som om Rashfords lille Sancho-melding deles hyppig.

Paul Pogba er også blant de som har gjort en innsats for å få samlet inn penger i forbindelse med coronasituasjonen – han har samlet inn penger for UNICEF: