– Gjentar du en løgn tusen ganger er det fortsatt en løgn

Mourinho om forholdet til spillergruppa, Pogba, Martial og laguttaket mot Leicester.

Først snakket han på den åpne delen av pressekonferansen.

Les saken her: – Herrera også skadet, ingen nye kjøp

Men del to, den delen av pressekonferansen forbeholdt fredagens engelske aviser, var vel enda mer spennende.

Da fikk han konkrete spørsmål om både Pogba, Martial, forholdet til spillergruppa og laguttaket.

Og han var krystallklar om forholdet til spillergruppa.

– Jeg har mine spillere, og jeg liker spillerne mine. Jeg liker å arbeide med dem, og selv om én løgn blir gjentatt tusen ganger så er det fortsatt en løgn – selv om folk da vil tro at det er sant.

– Gjentar man tusen ganger at forholdet mitt til spillerne ikke er bra, så er det en løgn. Det er faktisk det selv om det gjentas tusen ganger. Jeg liker spillerne. Jeg liker denne gruppa.

– Jeg trivdes forrige sesong, hvor vi kjempet til siste slutt for den beste tabellplasseringen vi har hatt de siste fem-seks årene. Jeg skal også trives denne sesongen.

– Dere spør meg om denne sesongen, hvordan det vil gå uten nye kjøp, og jeg vet hva dere ønsker at jeg skal si eller ikke si, men i november eller desember så trenger man ikke ord for å beskrive situasjonen. Da ser man hvem som er kandidater til å vinne Premier League. Nå er ikke ord så viktige. La oss spille fotball, så får vi se hvordan situasjonen er i november og desember.

– Pogba har vært fantastisk

Han skrøt imidlertid av Paul Pogba – som har blitt koblet til Barcelona den siste uka – uten at United har vært interessert i å lytte til noe som helst av Pogba-bud.

Spørsmålet er nå i stedet om franskmannen er klar mot Leicester.

– Mitt inntrykk er at han returnerte mandag, fornøyd, stolt og klar for å gjøre en jobb. Han jobbet fantastisk mandag, tirsdag og onsdag, og han er en av spillerne jeg nå etter trening skal ta en prat med for å finne ut hvordan har det fysisk og mentalt.

– Det er den samme samtalen jeg skal ha med Young, Fellaini og Lingard, om de kan hjelpe oss i 20 minutter, 10 minutter eller en halvtime. Vi har ikke så mange løsninger, men vi ønsker å bruke det vi har. Det er en viktig kamp fredag, hvert poeng er viktig og vi må forsøke å få det beste ut av hver eneste spiller, sa Mourinho.

– Ingen greie med Martial

Og la til at Anthony Martial regnes i gruppa med spillere som akkurat returnerte fra VM. Dette fordi han mistet så mange dager med trening på grunn av fødselen til sitt andre barn som han dro hjem fra USA-touren for å følge.

– Han hadde tre dager med preseason. Han mistet ni dager med trening. Da var det null trening, null fotball, ingenting. Derfor er han i den gruppa med spillere som akkurat returnerte fra trening. Så enkelt er det.

– Dere forsøker å lage en greie ut av det, men det er en ingen greie. Han trente ikke i løpet av ni dager. Dermed må han begynne å trene igjen. Det er ingen historie her.

Mourinho virket selv spent på hvilke svar han fikk fra VM-spillerne og Martial.

– Én ting er hva han kan forvente fra spillerne som har hatt en full preaseason. En annen ting er hva man kan forvente fra spillere som har trent i tre eller fire dager. Selvsagt ville jeg foretrukket å se over på benken og ha VM-spillerne derfra i stedet for 16-åringer uten erfaringer eller styrke til å spille i Premier League nå. Jeg ville selvsagt foretrukket å bruke dem selv om de ikke er i toppslag, og jeg tror andre managere i samme situasjon føler det samme. Men å kunne bruke VM-spillerne bare på benken ville gitt meg én mer sjanse.