– Herrera også skadet

Premier League-sesongens første pressekonferanse er nettopp avsluttet.

José Mourinho møtte pressen tidlig torsdag, før fredagens ligaåpning mot Leicester.


Der svarte United-manageren blant annet på spørsmål som:

Hvilken mulighet er åpningskampen til å «make a statement»?

– Det er ingen mulighet. Mulighet til hva? Leicester er en viktig kamp, og jo, vi skulle gjerne hatt noen dager til på oss, men vi er klare.

Om skadesituasjonen:

– Romero er utilgjengelig, han har vært gjennom en operasjon, Valencia ble skadet i preseason og Rojo under VM. Dalot er ennå ikke klar etter sin operasjon i april. Ander Herrera ble skadet mot Bayern, Matic ble skadet under VM og operert i Philadelphia for et par uker siden, og det er vel det.

Hva med de øvrige VM-spillerne?

– De returnerte på mandag og har trent i tre dager. Alle kan vel tenke seg at de ikke er riktig klare ennå, men på den annen side har vi våre behov, så jeg vil snakke med dem etter dagens trening. Alle er forskjellige, både fysisk og mentalt, så jeg må finne ut hvordan de føler at de er i stand til å bidra eller ikke.

Med tanke på de utilgjengelige og VM-spillerne som har kommet sent tilbake, hvor trygg er du på at du kan føye en spiller eller kanskje to til troppen [i løpet av dagen]?

– Jeg er ikke trygg. Markedet stenger i dag, så for meg er tiden inne til å slutte å tenke på det og fokusere på de spillerne jeg har i de neste to, kanskje tre kampene. Etter Spurs er det landslagsuke, noe som gir spillerne tid de kan bruke til å komme i form. Nå går vi til første kamp med de spillerne vi har.

Skjer det noe inn eller ut i dag?

– Med den informasjonen jeg har – nei.

Du vant to trofeer i din første sesong, viste fremgang med 2.-plassen i fjor. Nå er følelsen at klubben har gått bakover i sommer og ikke kan forventes å gjøre som sist. Hva tenker du om det?

– Min tanke om det er at det først og fremst er vanskelig å tro at vi klarte å bli nummer to. Når jeg lytter og leser om det finner jeg det vanskelig å fatte, for dere [pressen] er i stand til å få klubber som blir nummer to til å se ut som om de rykket ned, mens dere får andre, som ikke vinner noe og ender under oss, til å fremstå som serievinnere. Så for meg er det vanskelig å skjønne at vi ble nummer to. Det kan også være vanskelig for meg å begripe at jeg har vunnet åtte mesterskap og tre Premier League-titler. Andreplassen i fjor er en av mine største prestasjoner.

Vil du endre taktikken denne sesongen, og hva er egentlig ditt mål – Champions League eller Premier League?

– Målet er kampen mot Leicester. I managerspill kan du endre taktikk bare ved å trykke på en knapp. I fotball trenger du tid og spillere tilgjengelig, noe vi ennå ikke har hatt.

– Da jeg sa dette i preseason ble det fremstilt som total skivebom, noe helt sinnsykt. Men jeg sier det igjen: preseason er vanskelig når du ikke har spillere å jobbe med. Så enkelt er det.