– Gjennombrudd i forhandlingene

Skjer det virkelig denne gangen?

Manchester United og Sporting skal ha kommet et steg nærmere hverandre i forhandlingene om portugisiske Bruno Fernandes. 

Det melder troverdige David McDonnell i The Mirror.

Etter at Marcus Rashford ble skadet, og vil være ute en stund, ble behovet for flere skapende krefter i United om mulig enda større.

Les hva Solskjær sa om skaden til Rashford på tirsdagens pressekonferanse

Det er det som skal ligge til grunn for at Manchester United har strukket seg enda litt lenger i forhandlingene.

Det meldes om en overgangssum som kan ende på totalt 55 millioner pund, og at overgangen kan være i boks mot slutten av inneværende uke. 

McDonnell skriver at etter at Manchester Uniteds bud på ca. 40 mill. pund ble avslått, hevet de budet til i underkant av 47 mill. pund. Med tilleggsklausuler kan overgangssummen, som nevnt over, ende på totalt 55 millioner pund.

Sporting skal ha ønsket 60 mill. for spilleren, men McDonnells kilder i Portugal forteller ham at et kompromiss er meget sannsynlig.

LES OGSÅ: Scoret mer enn hele Uniteds midtbane til sammen (+)

Skal allerede være enige med Fernandes

Fernandes-ryktene har pågått i hele januar, og har virket som en reprise på sagaen som også pågikk store deler av sommeren.

Likevel har det hele virket mer troverdig og nærmere denne gangen, i den grad at også de aller fleste troverdige engelske journalistene har gått langt i å bekrefte mye av det som har kommet fra Portugal.

Blant annet meldte troverdige United-journalister som James Ducker og Paul Hirst i forrige uke at United og Fernandes var enige om de personlige betingelsene.

Ting stoppet derimot litt opp mot slutten av uka, da det var tydelig at United og Sporting var et stykke unna hverandre når det gjaldt overgangssum.

I tillegg ville Sporting at Fernandes skulle få med seg byderbyet mot Benfica, og dermed skjedde det svært lite i løpet av helga.

Er han den vi trenger?

Det er liten tvil om at United savner en kreativ kraft på midtbanen, ikke minst så lenge Paul Pogba er ute med skade.

Flere er overbeviste om at United kan få en slik kraft i nettopp Bruno Fernandes.

Portugiseren scoret hele 20 mål og hadde 13 målgivende i løpet av fjorårssesongen. Så langt i inneværende sesong, står han med åtte mål og sju assist.

Selv om disse målpoengene har kommet i Portugal, er det derfor ingen tvil om at han har egenskaper som United trenger både på kortsikt og lenger sikt.

Vi minner også om at Fernandes ikke overraskende er i troppen til Sporting til kampen mot Braga i kveld.