Gjelden krymper

OPPDATERT 13.45 For første gang under £400 millioner.

Som antydet tidligere i dag (se under) viser ferske regnskapstall at Manchester Uniteds gjeld nå har sunket fra £436.5 millioner per 30. juni i år, til under £400 millioner.

Tallene ble sluppet ved middagstider i dag (onsdag) og omhandler regnskapsårets tre første måneder (juli, august og september). Disse viser ifølge Bloomberg at bruttogjelden har blitt redusert med i alt £77 millioner til £359.7 millioner.

Klubbens nettoinntekter i tremånedersperioden frem til 30. september, var på £20.5 millioner, sammenliknet med et nettotap på £5 millioner i de tilsvarende tre månedene i 2011.

Samtidig steg inntektene fra kommersielle aktiviteter fra £34.6 millioner til £43 millioner.

——————————————————————————————————————–

Kl. 07.49 – Gjelden havner for første gang under £400 millioner.

Det er i hvert fall det som er forventet når United ved middagstider onsdag legger frem tall fra finansårets første kvartal. Det er The Telegraph som skriver dette.

Ifølge avisen bør bruttogjelden, som per 30. juni sto på £436.5, nå være redusert til godt under £400 millioner. Dette grunngis med sensommerens inntog på New York-børsen, som innbrakte £68 millioner, og de nylig inngåtte sponsoravtalene med Bwin, Toshiba Medical Systems, Yanmar, Fuji TV, Santander, Shinsei Bank og MBNA.

Samtidig er det ventet at regnskapstallene, som dekker juli, august og september, vil vise økte utbetalinger til spillerlønninger. Dette først og fremst som resultat av sommersigneringene av Robin van Persie og Shinji Kagawa.