– Giggs kan ta over etter Van Gaal

Lee Sharpe er overbevist om at ungdomskompisen Ryan Giggs har alle kvalitetene til å bli United-manager i fremtiden.

Mai-måned har vært en travel tid for Ryan Giggs. Debuten som (midlertidig) manager endte med to seire, én uavgjort og ett tap. Deretter var spørsmålet om legenden kunne ta over på fast basis, før Louis van Gaal ble ansatt forrige mandag. Omtrent samtidig annonserte 40-åringen at hans fantastiske fotballkarriere omsider var over.

I sine yngre dager stod imidlertid ikke den walisiske trollmannen fram som en naturlig leder. Giggs dannet et noe usunt kameratskap med talentfulle urokråka Lee Sharpe, og radarparet kom i trøbbel mer enn én gang. Til slutt fikk en streng Sir Alex Ferguson skikk på Giggs, og siden har han ikke sett seg tilbake.

Sharpe, som ble solgt til Leeds i 1996, erkjenner at han ikke er sikker på om han hadde trodd det dersom noen hadde fortalt ham at Giggs skulle bli manager da de to hang sammen som erteris på 90-tallet.

– Ikke da vi var 18 eller 19 og løp rundt i byen og gjorde ugang, sier Sharpe til MEN.

Lurt av Giggs Profil: Lee Sharpe

Sharpe forteller en historie om da han og Giggs bestemte seg for å dra på bilhandel dagen før starten på pre-season. Mens Sharpe nøyde seg med en grå Jeep, gikk to år yngre Giggs for en hvit bil av samme merke.

– Noe en frisør kunne kjøpt, forklarer Sharpe.

Med ny bil, taket nede og stereoen på fullt volum rullet Sharpe inn på Carrington mandag morgen. Fergusons reaksjon var ikke til å ta feil av.

– Hva er det du kjører? Hva er det du har på deg? Hvem tror du at du er!?

Under tiraden ventet Sharpe bare på at Giggs skulle dukke opp i sin hvite «frisørbil» så han selv kunne slippe unna, men da lagkameraten svingte inn på parkeringsplassen var han slett ikke i en splitter ny Jeep, men i klubbilen, en Ford Escort.

– Se! Han gjør ikke dumme ting som deg! sa Ferguson til Sharpe.

– Han (Giggs) lurte meg igjen, sier Sharpe.

BEGYNNELSEN PÅ NOE STORT: Ryan Giggs, Sir Alex Ferguson og Lee Sharpe feirer ligagullet i 1994. For de to førstnevnteskule det bli ytterligere 11 ligatitler.
BEGYNNELSEN PÅ NOE STORT: Ryan Giggs, Sir Alex Ferguson og Lee Sharpe feirer ligagullet i 1994. For de to førstnevnteskule det bli ytterligere 11 ligatitler.

– Giggs har modnet

Nå er imidlertid Giggs en helt annen person, og Sharpe kan se for seg at 40-åringen vil få jobben etter å ha vært Van Gaals assistent i noen år.

– For meg virker det som et ideelt scenario. Manageren kommer inn, er der i tre-fire, kanskje fem år, alt ettersom hvordan det går, og etter det vil Giggs være mannen som kan ta over.

– «Giggsy» har modnet over årene. Han snakker bra for seg, han kjenner spillet inn og ut, og han har spilt på øverste nivå. Han forstår spillerne. Han er ikke en som kjefter og skriker. Han snakker til spillerne og hjelper dem til å forberede spillet sitt.

– Moyes var feil mann

Etter at David Moyes fikk sparken som United-manager har mange kommet med sin støtte til skotten. Argumentet har som regel vært at Moyes gjorde så godt han kunne, men at det bare ikke fungerte i United.

Sharpe er derimot klar på at ansettelsen av Moyes var et feilsteg.

– Jeg synes synd på Moyes. Han fikk mye pes, men jeg tror ikke klubben gjorde den rette ansettelsen. Jeg synes ikke han var kvalifisert.

– Nå tror jeg imidlertid de har funnet en manager som kvalifisert. Han har ledet store klubber før og vil lykkes øyeblikkelig. Jeg tror ikke han vil akseptere tull. Han vil ikke la spillerne komme unna med noe.