De Gea «reddet» av videodømming

David de Gea gjorde noe bare én keeper har gjort før ham på fransk jord i løpet av det siste året.

Den store «snakkisen» etter Spanias 2-0-seier mot Frankrike på Stade de France var målet til Antoine Griezmann som ble annullert som følge av bruk av videodømming. Atlético-stjernen stanget ballen i nettmaskene bak De Gea fra kort hold. Mens franskmennene jublet lenge og vel, ba dommer Felix Zwayer om videoassistanse og valgte til slutt å annullere målet for offside på Layvin Kurzawa.

Dermed kunne De Gea og hans spanske lagkamerater puste lettet ut.

Også senere i kampen ble en Spania-scoring annullert for offside ved bruk av videodømming, som ble testet for første gang i landskampen.

(artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen)

Spania vant kampen 2-0 etter scoringer av David Silva og Gerard Deulofeu i andre omgang.

I den andre enden av banen hadde Frankrike til sammen åtte skudd i løpet av 90 minutter, men kun to av dem traff innenfor stengene. Det første forsøket fra Monaco-juvelen Kylian Mbappé etter fem minutters spill ble stoppet av De Gea med beinet. United-keeperen hadde også en redning på et innlegg fra Kevin Gameiro rett før pause.

Whoscored.com fører spillerbørs på de fleste kampene i internasjonal fotball og gir De Gea karakteren 6,9 etter smultringen mot Frankrike. Innbytter Ander Herrera (fra 74.) får 6,3, mens tidligere United-spiller Gerard Pique blir kåret til banens beste med 8,4.

Eurosport er strengere i sin vurdering og gir De Gea 6 og Herrera 5, mens de mener Sergio Busquets (8) var banens beste spiller.

Komplimentet til De Gea får være at EM-finalisten kun har gått målløs av banen på fransk jord i kun 2 av 25 hjemmekamper siden mars 2013. Mot Elfenbenskysten (uten Eric Bailly) i november og nå mot Spania.

Nå returnerer De Gea og Herrera til Manchester, hvor United møter West Bromwich lørdag. Den kampen går uten Herrera som soner karantene.