Martial utelatt fra troppen

Hva forteller dette oss om Martials United-fremtid?

På en søndag hvor fotballen på toppnivå i England virkelig sparkes i gang med Community Shield, skal United som kjent spille sin siste treningskamp for sommeren.

Et slagkraftig Bayern München venter på Allianz Arena, og et av de store spørsmålene på kampdag er selvfølgelig hvem som får spille fra start.

Vi kan nå med sikkerhet si at Phil Jones, Marcus Rashford, Chris Smalling og Victor Lindelöf er blant de som har reist til Tyskland, og nå er det også bekreftet at Anthony Martial ikke var med resten av troppen som reiste til München på søndag. 

At Mourinho lar Martial bli værende på Carrington er også interessant. Forholdet mellom trener og spiller skal angivelig være på bristepunktet, men det er ikke alltid godt å si hva som er sant og ikke i disse sommertider.

Romelu Lukaku er heller ikke en del av søndagens kamptropp, men det er nok begrunnet med fysisk form etter velfortjent ferie.

Dette er troppen MEN har observert på flyplassen:

David de Gea, Lee Grant, Matteo Darmian, Timothy Fosu-Mensah, Axel Tuanzebe, Victor Lindelof, Eric Bailly, Phil Jones, Chris Smalling, Demetri Mitchell, Luke Shaw, Fred, Ander Herrera, Andreas Pereira, Scott McTominay, James Garner, Juan Mata, Marcus Rashford, Alexis Sanchez, Tahith Chong, Mason Greenwood

Lokalavisens forslag

Det vi vet er at Mourinho ikke har rullert fryktelig mye på laget så langt under sommerens oppkjøring, og med tanke på at søndagens kamp mot Bayern München er siste mulighet til å drille laget før sesongstart, er det all grunn til å tro at United stiller et sterkt lag på søndag.

Lokalavisens journalister har alle gjort et forsøk på å tippe søndagens lag, og slik er fasiten:

Charlotte Duncker forventer at United stiller i en 4-3-3-formasjon, og spår samtidig at Anthony Martial får tillit fra start. Duncker trekker frem at linken mellom Juan Mata og Alexis Sánchez har vært glimrende i sommer, og tror derfor Mata starter på høyrekanten – og Sánchez inn sentralt.

De Gea; Darmian, Bailly, Smalling, Shaw; Fred, Herrera, A.Pereira; Martial, Mata, Sánchez. 

Ciaran Kelly trekker frem Matteo Darmian som en av oppkjøringens lyspunkt, og mener at Victor Lindelöf, som har vært i trening siden forrige uke, burde få muligheten i en back-treer. Kelly mener at Martial ikke har gjort noe i sommer for å fortjene en plass i hans ellever, som for øvrig stiller i en 5-3-2-formasjon.

De Gea; Darmian, Bailly, Smalling, Lindelöf, Shaw; Fred, A.Pereira, Herrera; Mata, Sánchez. 

Rich Fay mener at Mourinho allerede vet hvem han ønsker å starte i serieåpningen, og burde derfor bruke søndagens oppgjør på å drille denne elleveren. Journalisten ønsker å se United stille i en 3-5-2-formasjon, og bringer Scott McTominay inn for å frigjøre Herrera og Pereira på midtbanen.

De Gea; Smalling, Bailly, Lindelöf; Fosu-Mensah, Shaw, McTominay, Herrera, A. Pereira; Mata, Sánchez. 

Disse har spilt mest i sommer

José Mourinho var altså ikke veldig begeistret for spillerutvalget han hadde til rådighet under sommerens oppkjøring, noe spilletiden i grafen nedenfor viser.

Totalt spilte tre spillere 400 minutter eller mer av de 450 minuttene United har spilt i USA, mens hele ti mann var på banen i halvparten av kampene eller mer.

I denne saken kan du også lese mer om hvem som utmerket seg best – og dårligst – under Uniteds opphold i USA i sommer. 

Spilte mest:
1. Pereira 443 minutter
2. Herrera 441
3. Bailly 405
4. McTominay 391
5. Darmian 382
6. Mata 374
7. Sanchez 326
8. Shaw 316
9. Fosu-Mensah 286
10. Tuanzebe 241