Sánchez og Pereira på topp

Best på børsen og mest spilletid under USA-touren.

Manchester United vant én kamp, tapte én kamp og spilte tre uavgjorte under sommerens USA-turné – selv om den ene uavgjorte endte med seier på straffespark-konkurranse.

Målforskjellen ble 5-7.

Her er det viktigste fra turneen.

Best på vår spillerbørs:

Alexis Sánchez kom først ned til kamp to, men stikker av med seieren for «Beste spiller i USA i sommer», etter et snitt på 6,75 for de fire kampene han spilte.

Det var imidlertid kun så vidt bedre enn Andreas Pereira, som klokket inn 6,7 for sine fem kamper.

Sánchez imponerte spesielt mot AC Milan og Real Madrid, mens Pereira hadde sin beste kamp mot Milan og var solide i de andre selv om han var litt mer usynlig i den siste kampen mot Real Madrid.

På motsatt side av skalaen var det Luke Shaw og Scott McTominay som endte.

Best i USA (minimum tre kamper):
1. Alexis Sánchez 6,75
2. Andreas Pereira 6,7
3. Eric Bailly 6,2
4. Timothy Fosu-Mensah 6,125
5. Juan Mata 6,0

 

Dårligst i USA (minimum tre kamper):
1. Luke Shaw 5,25
2. Scott McTominay 5,3

Antall minutter spilt

Det ble en annerledes sommerturné, i og med at så mange førstelagsspillere manglet. Det betød også at manageren i større grad enn tidligere somre ga spilletid til færre spillere.

Totalt spilte tre spillere 400 minutter eller mer av de 450 minuttene United har spilt i USA, mens hele ti mann var på banen i halvparten av kampene eller mer.

Andreas Pereira spilte mest av alle, et par minutter mer enn Ander Herrera, men det er også verdt å merke seg at Scott McTominay fikk mye tillit – og at Matteo Darmian ble fast høyreback så fort Antonio Valencia ble skadet i kamp to.

Ellers kan kanskje Timothy Fosu-Mensah ha styrket sine aksjer i løpet av oppholdet. Han startet i alle fall turneen med mindre spilletid enn Alex Tuanzebe, bare for å få en mer sentral rolle enn lagkameraten i de to siste kampene.

Spilte mest:
1. Pereira 443 minutter
2. Herrera 441
3. Bailly 405
4. McTominay 391
5. Darmian 382
6. Mata 374
7. Sanchez 326
8. Shaw 316
9. Fosu-Mensah 286
10. Tuanzebe 241

Minst spilletid

Unge Ethan Hamilton fikk minst spilletid, med bare ett minutt mot AC Milan, men Josh Bohui og Ro-Shaun Williams fikk kun ni minutter hver de også.

Angel Gomes fikk tre innhopp på totalt 19 minutter, mens Tahith Chong fikk til sammen 94 minutter – og en startplass – i løpet av sitt opphold.

Troppens yngste, Mason Greenwood var den eneste av spillerne som ikke fikk noe spilletid i noen av de tre siste kampene på turneen, mens den nest yngste, James Garner, kan se tilbake på startplass mot San Jose og innhopp mot Real Madrid -ikke så verst for en 17-åring.

Målene:

Alexis Sánchez noterte seg for to mål på fire kamper. Uniteds tre andre mål ble scoret av Ander Herrera, Juan Mata og Andreas Pereira.

De målgivende:

Matteo Darmian og Alexis Sánchez hadde målgivende mot Real Madrid, Juan Mata gjorde forarbeidet til Sánchez mot AC Milan, og flere målgivende var det ikke siden Pereira scoret på direkte frispark og Mata fikk ballen fra motstander før utlikningen mit Club America i første kamp.

Baklengsmålene:

David de Gea slapp inn en ball mot Real Madrid, Lee Grant slapp inn to mål og Joel Pereira slapp inn fire baller under turneen.