– Fulgte ren magefølelsen

Det 16 år gamle spisstalentet Nishan Burkart forteller hvorfor han valgte å signere for United.

I april ble det klart at United signerte den sveitsiske 16-åringen Nishan Burkart etter han bestemte seg for å forlate FC Zürich. Premier League-klubber som Arsenal og Chelsea var også interesserte, men Burkart endte altså i United.

M.E.N. omtalte Burkart som en av de mest lovende talentene i Europa da han signerte for United tidligere i år.

Nå har unggutten erklært hvorfor han forlot Zürich i fordel for United.

– Ren magefølelse. De andre klubbene var også interessante. Jeg besøkte alle klubbene og analyserte deres infrastruktur mens jeg var der.

– Jeg visste alltid at dersom jeg skulle reise til en utenlandsklubb, ville det bli i England, min mors hjemland.

Burkart har et optimistisk syn på sin fremtid i United og snakker om god erfaring uavhengig om United blir klubben han blir værende i.

– Jeg har en veldig avslappet innstilling til det hele. Dersom det ikke ordner seg i Manchester United så vil den utmerkede treningen i klubben gi et fantastisk grunnlag for å starte en karriere i en annen klubb.

Nishan Burkarts spillerprofil på Transfermarkt.com forteller at spilleren er 1.75m høy og spiller spiss, men kan også bekle rollen som høyre- og venstreving.

Burkart er ikke det eneste europeiske talentet som ankommer i sommer. I mars ble det klart at Tahith Chong vil slutte seg til United, og her kan du lese hans begrunnelse av valget.