– Fotballpøbler angrep United-fans. Tre skadet

De første utenlandske United- og Villarreal-supporterne ankom Gdansk tirsdag, og dessverre har ikke det skjedd uten trøbbel.

Tre United-supportere skal ha pådratt seg mindre skader etter sammenstøt med noen lokale fotballsupportere utenfor en bar i Gdansk natt til onsdag.

United er, ifølge United-journalist David McDonnell i Daily Mirror, informert slik at de kan hjelpe de som trenger hjelp.

– Klubbansatte bidrar tirsdag kveld og onsdag for en rekke United-supportere i Gdansk som ble angrepet utenfor en bar i byen, heter det i en United-uttalelse.

Ifølge ubekreftede rapporter på sosiale medier skal det ha vært hooligans tilknyttet klubben Lechia Gdansk som angrep noen United-supportere, men det er verdt å merke seg at det meste av informasjon om saken så langt er ubekreftede via sosiale medier.

Videoen under viser imidlertid en gjeng med svartkledde personer som verken snakker engelsk eller spansk.

Borgermesteren i Gdansk sier følgende om angrepet:

– Det var et hooligan-angrep mot supportere av lagene som kom hit til Europa League-finalen. Gdansk er en åpen og soldarisk by, og det er ikke noe sted for noen slags vold. Kjære supportere og gjester – dere er alltid velkommen til byen vår!

Wayne Rooney og omtrent 2 000 andre United-supportere skal se kampen blant totalt 9 500 tilskuere onsdag kveld.

denne