– Forsvaret klarer ikke røre ham

Mkhitaryans tidligere landslagssjef, Tom Jones, roser midtbanespilleren og forklarer hvorfor forsvarsspillere hater å møte ham.

Henrikh Mkhitaryan ankommer United med store forventninger.

Armeneren hadde en kjempesesong for Dortmund forrige sesong, og det var kun Zlatan Ibrahimovic som ble kåret til banens beste flere ganger en «Micki».

Nylig har manutd.com snakket med Mkhitaryans tidligere landslagssjef, Tom Jones(ikke til å forveksles med artisten), og engelskmannen var tydelig imponert første gang han så midtbanespilleren i aksjon.

– Jeg trente A-laget, men første gang jeg så Mkhitaryan var på U21-laget. Jeg satt med en av trenerne og sa: «Han er for god til å spille på dette laget. Få han på A-laget.» Siden da spilte han med A-laget og trente regelmessig med oss.

– Han var en bra fyr. Veldig, veldig hyggelig og snakket godt for seg selv. En god ting, fra mitt synspunkt, var at han snakket engelsk godt.

Etter å ha rost Mkhitaryans personlighet gikk Jones inn på armenerens spillestil.

– Når han får ballen utfordrer han forsvarsspillerne og skaper alltid problemer for dem for det er det første han tenker på. Folk liker ikke det, så når de prøver å stoppe han, glir han ballen forbi dem. Han er veldig smart, og kan både score og assistere.

GettyImages-546955398
FÅR ROS: Henrikh Mkhitaryan får skryt av sin tidligere landslagssjef Tom Jones. Her på trening med Adnan Januzaj.

– Forsvarsspillere klarer ikke røre han, og det er akkurat det han gjør veldig bra. Jeg så han i både klubbkamper og på trening og han har et utrolig talent.

Jones snakket også om hvor han likte å bruke Mkhitaryan på banen.

– Jeg likte alltid å spille med han bak to spisser. Hvis du spiller med to på topp, så er alltid han den som blir med i angrep. Derfor scoret han mål, og derfor sa jeg han kan både score og assistere. Han er uredd.

Her kan du lese hele intervjuet med Tom Jones.