Fornasier ble helten

VIDEO Det så ut til å gå mot poengdeling i U21-kampen mot Liverpool, men på overtid dukket Michele Fornasier opp og ble matchvinner for De røde djevlene!

Uniteds førstelag har i en årrekke hvert kjente for å aldri gi opp, uansett hvor mørkt det ser ut. «Spill til fløyta går» er et uttrykk som nærmest er synonymt med fotballklubben, og mandag kveld viste også reservelaget liknende mentalitet i oppgjøret mot Liverpool.

Etter å ha spilt med én mann mer på banen i nesten hele andre omgang, kom avgjørelsen nesten tre minutter ut i tilleggstiden. Frederic Veseli pumpet ballen inn i boksen hvor en flokk med røde og hvite spillere ventet, og etter mye om og men havnet ballen hos den kanskje mest usannsynlige matchvinneren av dem alle.

Man kunne nesten spørre seg hva Fornasier gjorde der oppe, men sekundet etter han fikk ballen var det ingen som lurte på det lenger. Avslutningen hans gikk over Jonjo Shelvey, som forgjeves forsøkte å stope skuddet ved stolpen.

Dermed endte det 1-0 til United mot erkerivalene.

Schlupp med to fete sjanser innledningsvis

Liverpool startet med både Raheem Sterling, Jonjo Shelvey, Andre Wisdom og Suso, som alle har Premier League-erfaring. United stilte blant annet med Alexander Büttner og Nick Powell fra start, samt Jeff Schlupp, en 20 år gamme prøvespiller fra Leicester som gir sårt tiltrengt spisskompetanse.

Og det var nettopp Schlupp som skulle vise seg fram i åpningsminuttene. Allerede etter et drøyt minutt ble han spilt fri alene med keeper, men skuddet gikk like utenfor. Minutter senere skjedde akkurat det samme, men denne gangen var det vertenes keeper som hindret scoring.

Etter et par gode Liverpool-muligheter også de første ti minuttene dabbet kampen plutselig av. Gressmatten, som bar mye preg av at det var en rugbystadion kampen ble spilt på, gjorde det vanskelig å få til noe finspill. Derimot haglet det med taklinger på kanten av det lovlige, og frispark – gjerne med påfølgende gule kort – stykket opp kampen.

Schlupp hadde enda en mulighet før hvilen i det som var en tett og jevn omgang, men begge lagene gikk i garderoben med smultringer i målprotokollen.

Sama så rødt

Andre omgang startet på dramatisk vis. Allerede etter 52 minutter ble Liverpools Stephen Sama vist sitt andre gule kort etter å ha hoppet ulovlig inn i Schlupp – for andre gang denne kampen.

Selv om United var i overtall resten av kampen var det vanskelig å se i banespillet. De store sjansene vokste ikke akkurat på trær, men midtveis i omgangen var Powell nære. Headingen hans etter Adnan Januzajs hjørnespark ble imidlertid reddet på streken av Shelvey.

Da Büttners skudd, som endret retning og ble lobbet over Liverpools sisteskanse også gikk over mål, så det ut til å gå mot poengdeling i St. Helens.

Fornasier avgjorde

Det var fram til Veseli slo inn i boksen på overtid. Fornasier (!) var på rett plass til rett tid og satte inne vinnermålet – og gledesscenene som fulgte viste at det betyr noe å slå Liverpool også på U21-nivå.

I den andre kampen i kveld vant Southampton 2-0 mot West Bromwich. United går opp på tredjeplass i elitegruppen, men har færre kamper spilt enn begge klubbene over seg.

Liverpool U21 – United U21 0-1

0-1 Michele Fornasier (90)

United: Ben Amos; Frederic Veseli, Michele Fornasier, Tom Thorpe, Alexander Büttner; Larnell Cole,Tom Lavwrence (Charni Ekangamene 50), Adnan Januzaj (Tyler Blackett 75), Jesse Lingard; Jeff Schlupp, Nick Powell

Innbyttere: Pierluigi Gollini, Sean McGinty, Reece James

Vi fulgte kampen minutt for minutt:

1. OMGANG:

1. Kampen er i gang. United med avspark. Oppgjøret spilles på St Helens Stadium, banen til rugbylaget med samme navn.

2. KJEMPESJANSE FOR SCHLUPP! Spilleren på prøvespill fra Leicester kunne fått en drømmedebut. Blir spilt gjennom alene med keeper, men avslutningen går like utenfor. Viste allikevel fram farten sin der.

6. Nok en god mulighet for Schlupp som virkelig har vist seg fram innledningsvis. Lawrence spiller han fri igjen, men denne gangen er det keeperen som hindrer prøvespilleren nettkjenning.

8. Suso slår inn til Morgan, som setter ballen et stykke utenfor. Reprisen viser at han brukte handa til å avslutte med – heldigvis kom det ingenting ut av det uansett.

10. Nok et godt angrep av Liverpool, som er i ferd med å komme mer med i kampen. Igjen er Suso sentral i oppbyggingen av angrepet, og igjen er det Morgan som avslutter – men fra svært spiss vinkel står først Amos – deretter stolpen – i veien.

12. Frisk åpning på kampen! Nick Powell blir dagens første til å se det gule kortet når han på kynisk vis stopper et angrep.

19. Svært tett og jevn åpning i St. Helens. Alexander Büttner har etterlatt seg mye rom på venstrebacken, og det virker som om Liverpool bevisst søker det rommet når de angriper.

20. Stephen Sama får gult kort for Liverpool etter å ha revet ned Schlupp. Frispark i farlig posisjon fra United, men Liverpool får avverget.

28. Sterling har allerede vært nede, men er på beina igjen. Nå er det Büttner som trenger behandling etter en voldsom, men ren, takling fra Shelvey. Tar seg til foten og har tydelige problemer.

32. Lite som skjer i øyeblikket. Tøffe taklinger og lite spill på en dårlig gressmatte. Büttner er for øvrig tilbake på banen igjen.

35. NOK EN STOR UNITED-SJANSE! Og igjen er det Schlupp som avslutter. Lingard går på et fantastisk løp og dribler flere Liverpoo-spillere før han ruller ballen ut til Schlupp, men spissen skyter rett på keeper.

43. Morgan er nære ved å bryte gjennom United-forsvaret, men Thorpe, som slår ballen via ansiktet til spissen og inn til Amos, rydder opp.

45. Andre Wisdom får gult kort like før pause.

45. Mye tøffe taklinger i denne første omgangen. Liverpools Kristzen Adorjan blir den fjerde spilleren som får gult før hvilen.

45. PAUSE, 0-0. Kampen åpnet friskt, men dabbet skikkelig av etter hvert. Man kan imidlertid se på taklingene at det betyr noe å slå erkerivalen – selv på U21-nivå.

2. OMGANG:

46. Kampen er i gang igjen.

50. Charni Ekangamene kommer innpå for en skadet Tom Lawrence.

52. LIVERPOOL REDUSERT TIL TI MANN! Stephen Sama blir sendt av banen etter å ha harvet ned Schlupp – for andre gang. Det har resultert i to gule kort, og han er ferdig for dagen.

60. Büttner har løftet seg kraftig. Slår et innlegg til Cole på bakre stolpe som demper ballen før han avslutter, men skuddet er ikke godt nok og går et stykke utenfor.

62. Schlupp har vært veldig frisk, men mangler noe i avslutningene. Nok en avslutning nå, men den går like utenfor.

66. Nok et gult kort til en Liverpool-spiller, denne gangen til Joao Teixeira for å ha felt Januzaj.

69. STORE UNITED-SJANSER! Lingard slår en ball i bakrom, Wisdom roter det voldsomt til og serverer Schlupp, men avslutningen blir hindret av Liverpools keeper. På den påfølgende corneren raget Powell høyest inne i feltet, men headingen blir reddet på streken!

71. Frederic Veseli hindrer en Liverpool-spiller på vei gjennom – og belønnes med gult kort.

72. Morgan kommer seg til avslutning fra vanskelig vinkel. Sterkt gjort, men skuddet går rett i klypene på Amos.

75. Tyler Blackett kommer på for Adnan Januzaj.

78. Godt angrep av Liverpool som Suso får avslutte, men den går et stykke utenfor.

79. NESTEN FOR BÜTTNER! Venstrebackens kanon treffer ryggen til en Liverpool-forsvarer og blir lobbet over keeper, men ballen sniker seg på feil side av tverrliggeren! Corneren blir det ingenting ut av.

83. Teixeira fyrer av fra 25 meter etter en dødball. På grunn av klyngen av spillere i feltet ser Amos ballen sent, men klarer allikevel å få avverget. God redning!

90. Det legges til fire minutter.

93. MICHELE FORNASIER! I det som antakeligvis er den siste muligheten i kampen pumpes ballen inn i boksen fra Veseli. Etter mye klabb og babb ender ballen opp hos Fornasier, som blir matchvinner!

95. SLUTT. United vinner 1-0.

<iframe width=»542″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/cQ8OtqVCOVU» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe><b> </b>

________________________________________________________

Preview:

Manchester United har leid ut solide reservelagssspillere som Angelo Henriquez (Wigan), Federico Macheda (Stuttgart), Bebe (Rio Ave), Michael Keane (Leicester), Ryan Tunnicliffe (Barnsley), Davide Petrucci (Peterborough) og Scott Wootton (også Peterborough).

I tillegg er spillere som Fabio, Luke McCullogh, Luke Giverin og John Cofie også ute på lån.

Dermed ser det litt mer glissent ut på reservelaget nå etter jul.

Det vises også på resultatene.

United har startet elitegruppa i U21-serien med seier mot Southampton, uavgjort mot Arsenal og tap for Tottenham.

Mandag kveld venter Liverpool på bortebane.

Liverpool har vunnet tre av sine første fire kamper, og United må helst vinne mandag kveld hvis de skal ha noe som helst håp om å kjempe om en eventuell semifinale-plass i reservelagsligaen i mai.

Kampene mot Liverpool er uansett alltid spesielle, og United håper selvsagt å ta en ny seier mot rivalene, etter at A-laget denne sesongen har slått Liverpool både hjemme og borte.

United stiller med et sterkt mannskap tatt i betraktning hvilke spillere som er tilgjengelige. Alexander Büttner og Nick Powell har litt førstelagserfaring fra tidligere denne sesongen.

Dessuten starter Jeff Schlupp, en 20 år gammel angrepsspiller som er på prøvespill fra Leicester.

Liverpool stiller også med et sterkt lag: Både Raheem Sterling, Jonjo Shelvey, Suso og Andre Wisdom er med i startelleveren.