Martial sendte United til himmels

LIVE: United er klare for FA-cupfinale!

I en tragisk sesong er FA-cupen den siste muligheten United har til å vinne et trofé denne sesongen.

Lørdag kveld ble begge lags supportere servert et fyrverkeri av en fotballkamp på Wembley.

I en fartsfylt førsteomgang, hvor United var det beste laget, kunne rødtrøyene gå til pause med 1-0-ledelse etter scoring av Marouane Fellaini.

Everton slo tilbake i andre omgang og var det beste laget etter pause. De Gea reddet straffe fra Romelu Lukaku, men spanjolen klarte ikke å forhindre at Chris Smalling satte ballen i mål.

Begge lag hadde store sjanser til å avgjøre, men til slutt var det Anthony Martial som satte inn det avgjørende vinnermålet to minutter på overtid.

Lagoppstillinger

Uniteds lag: De Gea, Fosu-Mensah, Smalling, Blind, Rojo, Carrick, Fellaini, Lingard, Rooney, Martial, Rashford

Benk: Romero, Darmian, Valencia, Herrera, Mata, Schneiderlin, Memphis

Evertons lag: Joel, Baines, Gibson, Stones, Jagielka (c), Lukaku, Lennon, Cleverley, McCarthy, Besic, Barkley

Benk: Howard, Hibbert, Oviedo, Mirallas, Deulofeu, Osman, Pennington

SLUTT

90+3: Everton forsøker å komme tilbake, men det er for sent.

90+2: 2-1! Martial avgjør! Ander Herrera forsøker å flikke ballen til Martial, men treffer seg selv. Får så taklet ballen til Martial, som er iskald alene med Robles. 2-1! United skal til Wembley!

90+1: De Gea litt i trøbbel når han blir satt under press av Lukaku. Slår ballen i Lukaku og til femmeter.

90: Rashford utfordrer Gibson på fart og skaffer en corner. Den tidligere United-spilleren blir liggende.

89: Herrera er i sentrum nå. River ned Barkley på en overgang og får gult kort. Den engelske unggutten sparker etter Herrera i frustrasjon, og blir tildelt gult kort.

88: Herrera viser teknikk når han kommer ned til linja og slår inn. Martial forsøker et brassespark, men det blokkeres.

87: Ander Herrera skal inn for United. Fellaini blir tatt av banen, til stor pipekonsert fra Everton-fansen.

86: Mens den første omgangen tilhørte United, har Everton vært på høyde og vel så det i andre omgang. Denne kampen kan vippe begge veier.

85: Ballen lempes inn i feltet mot Fellaini, men den tidligere Everton-spilleren får ikke nok fart i headingen.

83: Martial får med seg ballen på utenomjordisk vis. Franskmannen slår inn foran mål, men igjen går ballen gjennom hele feltet.

82: United mister ballen, og Everton kan plutselig komme fire mot to. Først gjør Rooney et fantastisk returløp, før Fellaini har tatt den lange veien ned og blokkerer foran Lukaku i tolvte time. Enorm Everton-sjanse!

81: Nå er det tut og kjør begge veier. Rojo forsøker å legge inn foran mål, men ballen går forbi samtlige. Valencia plukker opp på bakre og klinker til. Corner.

80: Ny, stor Everton-mulighet. Lukaku stuper frem, men klarer ikke å sette ballen mellom stengene.

79: Så er Deulofeu nære på å sette inn 2-1 til Everton. Spanjolen setter fart på venstrekanten, og forsøker å trille den bort i lengste hjørne, men De Gea er raskt nede og slår ballen vekk.

75: 1-1. Selvmål av Chris Smalling. Everton er tålmodige på den siste tredjedelen og ruller over til Deulofeu på håndballvis. Innlegget slås hardt inn langs bakken, og Smalling klarer det ingen Everton-spillere har klart: å overliste David de Gea. Utrolig klønete av Smalling.

73: Rooney prøver seg fra sekstenmeteren. Ballen går via et Everton-bein og inn til Joel Robles.

71: Fellaini holder på å komme til en mulighet, men Baines rydder opp for blåtrøyene.

70: Gerard Deulofeu kommer inn for Aaron Lennon.

69: Lingards innlegg havner bak mål. Han er rasende når han ikke får corner.

66: Et innlegg fra Lukaku finner Cleverley, men midtbanespilleren treffer ikke ballen skikkelig.

65: Veldig nære for United! Marouane Fellaini holder på å bli tomålsscorer, men ballen stoppes ved mållinjen av armen til Jagielka. Der burde det kanskje blitt blåst straffe til United!

64: Wayne Rooney har for øvrig pådratt seg et gult kort.

62: Timothy Fosu-Mensah blir tatt av banen. Inn kommer Antonio Valencia.

61: Ross Barkley prøver et skudd som er nærmere å gå til innkast enn å true De Gea.

60: Everton kommer til nok et innlegg. McCarthy får ikke noe klem i volleyforsøket sitt.

59: Nå er det utrolig at Everton ikke har utlignet. Lennon løfter på bakre stolpe. Halve målet står åpent, men Cleverley klarer ikke å sette ballen mellom stengene.

58: Barkley tester frisparkfoten fra distanse. De Gea ligger i samme hjørne som sist og holder ballen.

57: Så redder De Gea! Lukaku skyter lavt til venstre for seg selv. Der ligger De Gea og slår ballen vekk. For en målvakt!

56: Straffe til Everton! Lennon og Barkley kjører en overgang. Fosu-Mensah kaster seg inn i en takling. Det ser ut som han først treffer Barkley, før han treffer ballen. Vanskelig situasjon.

55: United vinner ballen og forsøker å finne Rashford i bakrom, men Phil Jagielka viser at han har fart i beina og kommer først på ballen.

54: Snakk om sola så skinner den, og plutselig varter United opp med noen raske kombinasjoner. Martial tester skuddfoten, men den sklir av venstrebeinet og går til side for mål.

53: Mens førsteomgangen var et fyrverkeri av en omgang, har det roet seg betraktelig i den andre.

50: Fellaini lager frispark. Everton benytter muligheten til å flytte folk inn i boksen.

48: Manchester United tar kontroll over ballen innledningsvis.

46: Everton sparker i gang den andre omgangen.

PAUSE

45+1: United holder på ballen, og da ebber dette ut med 1-0 til United til pause.

45: Det legges til ett minutt.

44: Martial er i trøbbel nede ved eget hjørneflagg. Istedenfor å klarere ballen til kast, runder han tre motstandere og skaffer frispark på typisk Martial-vis.

43: Det virker som om United er fornøyde med å holde ledelsen inn til pause.

41: Fellaini skaffer nok et frispark for United. Den høyreiste midtbanespilleren har hatt en god kamp i dag, og kronet det hele med en viktig scoring.

38: United får en corner fra venstre. Daley Blind svinger den inn mot Fellaini, men belgieren får ikke noe kraft i headingen.

36: United holder ballen i laget etter scoringen.

34: 1-0! Marouane Fellaini! Så sitter den for United! Martial slår inn foran mål. Der er Fellaini og setter inn 1-0 mot gamle lagkamerater.

31: Everton-fansen jubler ironisk når Rashford for én gangs skyld får et dårlig touch.

29: McCarthy prøver et skudd. Rett på De Gea.

26: Etter at den første halvdelen av førsteomgang var meget hektisk, har spillet roet seg ned de tre-fire siste minuttene. Everton har begynt å ta mer tak i ballen.

23: Ny United-sjanse. Rashford får ballen inne foran mål, men unggutten får ikke nok klem i skuddet.

22: Wayne Rooney har vært meget sentral for United i dag. Kapteinen later til å være i god form.

21: Martial lurer offsidefellen, og banker til fra skrått hold. Over.

20: Blind slår en kort corner til Martial. Franskmannen rykker til dødlinja og slår inn. Den går via en Everton-spiller og gjennom hele feltet.

19: Marcus Rashford rykker forbi Darron Gibson, men Leighton Baines kommer i sikring og får ballen til corner.

18: United styrer begivenhetene for øyeblikket. Rødtrøyene er komfortable med ballen, men Everton har vist at de er farlige på kontringer når de får brutt.

15: Lukaku kommer gjennom på høyresiden, men får litt for spiss vinkel. David de Gea dekker nærmeste hjørne og stenger buret.

14: Martial setter fart mot Besic, men bosnieren kommer seg på rett side og får ballen til corner.

12: Så får Lingard en kjempesjanse! Wayne Rooney slår en krempasning til Jesse Lingard, men 23-åringen klarer ikke å sette ballen forbi Evertons målvakt.

11: God mulighet for United! Et nydelig hælspark fra Lingard åpner opp hele Everton-forsvaret, men Rashford klarer ikke å overliste Joel Robles.

10: Barkley prøver seg fra distanse, men De Gea holder ballen i klypene.

8: Farlig innoverskrudd frispark fra Rooney. Rojo stusser, men ballen går like til side for stolpen.

7: Martial skaffer et frispark ute ved linja. Besic spiller høyreback i dag, og skal få nok å gjøre mot den meget pigge franskmannen.

5: Enorm mulighet for Everton! Plutselig er Romelu Lukaku alene mot De Gea. Han får et litt dårlig touch, men klarer likevel å runde United-keeperen. Belgieren kaster imidlertid bort noen verdifulle sekunder, og da rekker Wayne Rooney å falle ned på streken og heade ballen unna. Livsviktig inngripen av kapteinen!

4: Anthony Martial etter på turboen og snurrer rundt med Everton-spillerne. Han holder på å gå veien, men blir stoppet i siste liten.

2: Marouane Fellaini blir tildelt et frispark mot gamle lagkamerater.

1: Wayne Rooney og Marcus Rashford sparker i gang kampen for Manchester United. Barkley stormer i press mot Daley Blind, som er både kald og heldig når han unngår et tidlig balltap.