Føler seg dårlig behandlet

Robin van Persie er ikke fornøyd med behandlingen han fikk av Louis van Gaal.

Robin van Persie tre sesonger lange Manchester United-karriere fikk ingen lykkelig slutt.

Da Louis van Gaal ankom United trodde mange at Van Persie ville heve prestasjonene etter den skuffende Moyes-sesongen.

Slik gikk det ikke, og etter hvert havnet de to nederlenderne på kant med hverandre. Van Persie forteller at han er skuffet over behandlingen han fikk på tampen av United-karrieren.

– Tillit og respekt er noe som går begge veier. Det er det Arsène gir, det er det Sir Alex gir, det er det store managere gir deg, sier Van Persie i et lengre intervju med The Times.

Van Persie føler at han ikke fikk den respekten han fortjente av Van Gaal.

– Jeg spurte om å få spille med reservene for å få minutter i beina, men etter det var jeg på benken igjen. Atmosfæren endret seg mellom meg og Louis, og folk i klubben så det, men jeg var alltid profesjonell. På det punktet tenkte jeg ikke på å forlate klubben. Bouchra var lykkelig. Ungene var lykkelige. Jeg var lykkelig i Manchester.

Spissen føler seg presset ut av klubben.

– Men da jeg kom tilbake var det ikke en ærlig kamp lenger. Å kjempe for å komme tilbake på laget var ikke lenger et alternativ. Han sendte meg til en annen bane for å trene. Og jeg er en moden spill. Jeg er ikke dum. Jeg ble ikke sint eller emosjonell. Dette er en del av fotballen og en del av livet. En må gjøre det beste ut av alle situasjoner og det gjorde jeg ved å bytte klubb.

Rooney Van Persie Van Gaal
GLANSDAGER: Det var en tid da alt var rosenrødt mellom Robin van Persie og Louis van Gaal.

Van Persie roser imidlertid Ed Woodward, som han mener opprådde ærlig og redelig rundt overgangen.

– Etter at avtalen med Fenerbahce var i orden, fikk jeg tekstmeldinger fra Sir Alex, David Gill og Ed Woodward, som gjorde ting veldig ordentlig med hvordan han ordnet denne overgangen for meg.

Den 31 år gamle spissen var den som skulle skyte United tilbake til gamle høyder. Istedenfor havnet han helt ute i kulden.

– Jeg trente på egen hånd på slutten av tiden på Carrington. Jeg ventet to timer etter trening på at førstelaget skulle kome, for å si «ha det» til spillerne og det var fint. Ed sa at jeg alltid er velkommen tilbake og det er det jeg kommer til å huske: Manchester United er et beist hvor alt du gjør, bra eller dårlig, har en betydning. Akkurat som Arsenal er det en familieklubb – en elegant klubb.

Nå er Robin van Persie klar for å starte et nytt kapittel i karrieren. Til tross for den triste slutten, angrer han likevel på ingen måte på at han havnet i United.

– Jeg forsøker ikke å karrieren min til å være et perfekt eventyr, og slutten av United-karrieren er bare en liten del av historien. Hvis man ser på det hele, var det vakkert: Elleve år i England med hjelp fra to av de tidenes beste managere, Arsène og Sir Alex, å spille med så store spillere og få så mange venner, velkomsten fra det engelske folket.