Van Persie-scoring i testimonial

Flere United-legender i startoppstillingen da Vincens Kompany fikk sin testimonial på Etihad.

Mangeårig Manchester City-kaptein, Vincent Kompany, fikk onsdag kveld sin testimonialkamp for City.

Selv om han har spilt for den irriterende byrivalen i blått, og vært forsvarssjefen der i alle City sine Premier League-triumfer, så er det ikke tvil om at belgieren går for å være en av Premier Leagues aller beste midtstoppere det siste tiåret.

Til onsdagens kamp på Etihad samlet Kompany – som han dessverre ikke fikk spilt selv grunnet en hamstringskade – ett lag bestående av City-legender, og ett lag med andre Premier League-legender.

Brorparten av Premier League-laget er spillere som har spilt i United, mens det også er supplert med andre Kompany har spilt mot eller beundrer.

Lagoppstillingene så ikke helt identiske ut som de som ble lansert på forhånd, men det var uansett nok av tidligere United-legender med.

Edwin Van der Sar, Gary Neville, Michael Carrick, Ryan Giggs, Paul Scholes Nicky Butt og Robin van Persie var nemlig alle sammen i startoppstillingen.

Neville sin førsteomgang var ikke mye å skryte av, da han først ikke fulgte løpet til Martin Petrov før 1-0-scoringen til City, og så strakk han hamstringen mot slutten av omgangen.

En som derimot kunne gå fra kampen med hevet hode var Robin van Persie. Han er ikke ukjent med å score mål på Etihad fra før, og onsdag gjorde han det igjen.

En nydelig liten vegg med Tim Cahill ble avsluttet på klassisk Van Persie-vis med et hardt skudd nede i lengste hjørne.

Dermed så det lenge ut som at den tidligere United-toppsoreren hadde avgjort kampen på Etihad. Robbie Keane scoret Premier League-legendenes første mål etter nydelig samspill mellom Carrick, Giggs og Van Persie i forkant.

Men på overtid utlignet Benjani til 2–2 for City-legendene, og dermed ble ikke denne Van Persie-scoringen kampens siste likevel: