Mourinho – Conte 12-0

Rått parti.

Lørdag klokka 18.15 er det FA-cupfinalen, Chelsea – United, Antonio Conte mot José Mourinho, to storklubber og to managere med ganske så utrolige managerkarrierer.

Men i cupfinaler er det rått parti, i favør Mourinho.

United-manageren har vært i 14 såkalte store finaler i sine nasjonale ligaer eller i Europa (Supercup ikke inkludert), og vunnet 12 av dem.

De to tapene kom etter ekstraomganger da han var Real Madrid- og Porto-manager, mens hans har vunnet alle sine seks finaler (4 ligacuper, 1 FA-cup, 1 Europa League) mens han har ledet engelske klubber, Chelsea og United.

Hva så med Antonio Conte?
Jo, han har aldri vunnet en eneste cupfinale som manager.

Han ledet Juventus til tre ligagull fra 2011/12-sesongen og Chelsea til ligagull forrige sesong, men han har aldri klart å følge opp med cupsuksess.

I 2012 skulle de krone ligagullet med The Double, men tapte 2-0 i Coppa Italia mot Napoli.

I 2017 skulle Chelsea krone ligagullet med The Double, men tapte FA-cupfinalen mot Arsenal med 2-1.

Her er finalene Mourinho har vunnet i England:

2005: Liverpool 2-3 Chelsea

I Mourinhos første sesong i engelsk fotball, så vant han ikke bare ligaen. Han vant ligacupen også.

Akkurat det kunne vi unne ham, siden motstanderen var Liverpool.

Riise ga Liverpool ledelsen, men Chelsea reddet ekstraomganger takket være et snodig selvmål av Steven Gerrard. I ekstraomgangene scoret Liverpool, men det hjalp lite siden både Drogba og Kezman scoret for Chelsea, og dermed ble det de blå som gikk seirende ut av duellen.

CHELSEA-MÅLSCORER: Steven Gerrard, her illustrert med et bilde fra en annen dårlig Gerrard-dag.

2007: Arsenal 1-2 Chelsea

Ny ligacupfinale for Chelsea  to år og to ligatroféer etter forrige gang – denne gangen mot Arsene Wengers Arsenal.

Theo Walcott ga Arsenal ledelsen tidlig, men det tok ikke så lang tid før Didier Drogba utlignet.

Drogba hadde også mer på lager. I det 84. minutt satte han inn vinnermålet for de blå, og det ble en ny finaleseier på Chelsea.

2007: Chelsea 1-0 Manchester United

Mourinhos første finale i FA-cupen var mot Manchester United. Vi er selvsagt glad for at Mourinho er god i finaler, men akkurat dette synes vi jo at han kunne spart seg for!

Drogba ble matchvinner i andre ekstraomgang.

2015: Chelsea 2-0 Tottenham

Mourinho var tilbake i Chelsea, og i 2015 vant portugiseren nok en ligacupfinale.

Spurs var motstander, men ble senket av scoringer fra John Terry og Diego Costa.

Senere samme sesong sikret Chelsea seg ligatittelen – foreløpig Mourinhos siste.

2017: Manchester United 3-2 Southampton

Mourinhos første skikkelige finale med United var fjorårets ligacupfinale mot Southampton.

Forutsigbart nok endte det med United-seier, men kampen hadde mer enn nok av dramatikk på veien dit.

Zlatan Ibrahimovic sendte United i ledelsen, før Lingard doblet. Dessverre reduserte Gabbiadini på overtid av den første omgangen, og det momentumet klarte laget fra sørkysten å ta med seg inn i den andre omgangen, og Gabbiadini utlignet kort tid etter pausen.

Heldigvis headet Ibrahimovic inn sitt andre noen minutter før slutt etter et herlig Herrera-innlegg, og dermed vant United 3-2.

2018:  Chelsea v Manchester United