Fikk Chelsea til å stå æresvakt for Dong Fangzhou og andre United-reserver

9. mai 2007: United hadde allerede vunnet ligaen, og Mourinhos Chelsea skulle dermed stå æresvakt for ligamesterne. Ferguson bestemte seg for å la reservene spille.

Sir Alex Ferguson likte å vinne fotballkamper, men når en ser tilbake på 9. mai 2007, så kan en jo lure litt på om målet med laguttaket var å ydmyke Chelsea mest mulig.

United stod æresvakt for Chelsea i 2005, da de blå vant sin første ligatittel i Abramovitsj-æraen, og i mai 2007 var det Chelseas tur til å klappe United inn på banen.

Uniteds mest brukte lag i 2006/07-ligasesongen ville vært følgende ellever: Edwin van der Sar – Gary Neville, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Patrice Evra – Cristiano Ronaldo, Michael Carrick, Paul Scholes, Ryan Giggs – Wayne Rooney, Louis Saha.

Mot Chelsea startet ingen av disse. 

DONG OG TERRY: 9. mai 2007 debuterte kinesiske Dong Fangzhou for United borte mot John Terry og Chelsea. Det ble aldri noen stor United-karriere for Dong – ja, nettopp John Terry endte jo i Moskva året etterpå opp med å sørge for mer United-suksess enn det Dong noen gang var i nærheten av.

Det var ikke noe rart at United stilte litt svekket.

En ting var at United hadde en cupfinale mot Chelsea i vente, ti dager etterpå, og en ønsket ikke å stille fullt så svakt i West Ham-kampen noen dager senere, siden West Ham kjempet for å unngå nedrykk, og den kampen var altså mer betydningsfull i seg selv enn denne var det – selv om ingen av kampene var viktige for United.

I tillegg hadde United hatt noen skadeproblemer også, spesielt i forsvar.

Likevel – at ingen fra førsteelleveren var inkludert, og at spillere som Kieran Lee og Dong Fangzhou fikk sine eneste ligaopptredener for United, fikk det til å fremstå som om Ferguson ønsket å ydmyke Chelsea litt også. 

Det så unektelig litt rart ut da Chelsea, som stilte langt mindre svekket, applauderte inn spillere som Dong Fangzhou, Kieran Lee og Chris Eagles – selv om sistnevnte i det minste hadde fått seg et mål mot Everton halvannen uke tidligere.

United startet slik: 

Tomasz Kuszczak – Kieran Lee, Wes Brown, John O’Shea, Gabriel Heinze – Chris Eagles, Darren Fletcher, Alan Smith, Kieran Richardson – Ole Gunnar Solskjær, Dong Fangzhou.

Uansett klarte United å klamre seg til et 0-0-resultat mot Mourinhos Chelsea på Stamford Bridge. Wes Brown ble kåret til banens beste.

– Da folk så laget så forventet de kanskje at vi ikke brydde oss, eller at Chelsea kom til å rundspille oss, men det var ikke tilfelle, sa Ferguson etter kampen.

Best huskes uansett dette møtet for synet av John Terry & co som applauderte inn Uniteds nest beste. Det ble ingen stor karriere i United for Dong, Eagles og Lee, men akkurat denne opplevelsen kan ingen ta fra dem.