– Det var helt utrolig i garderoben!

PARIS: Ole Gunnar Solskjær var stolt over hvordan klubben sto sammen i Paris og klarte det umulige.

– Beklager at det tok litt tid, sa pressesjef Karen Shotbolt da United-manageren omsider var på plass på podiet 50 minutter etter at det umulige hadde skjedd på Parc des Princes.

Kristiansunderen overraskende behersket med tanke på scenene som hadde utspilt seg de siste minuttene av den elleville Champions League-kvelden.

– Vi trodde alltid at vi kunne klare det, og det er bare det det handler om, innledet Solskjær på pressekonferansen foran united.no og de andre mediene.

– Det handlet ikke om at vi skulle ha ballen hele tiden og spille dem ut. Gir du dem tid og rom med (Kylian) Mbappé på topp der… Du ser i første omgang når vi mister den defensive strukturen hvor farlig det ble. Planen var å få det første målet og være med i kampen når det var fem-ti minutter igjen, og det klarte vi.

NY TRIUMF: 3-1-seieren mot PSG er Solskjærs største bragd som United-manager.

Etter kampen sa Romelu Lukaku i et intervju med Viasport at han vet at Solskjær kommer til å bli værende i Manchester United etter sesongen. Tidligere på kvelden sa Gary Neville til samme kanal at han tror den tidligere lagkameraten får jobben i den kommende landslagspausen.

– Har Ed Woodward gitt deg beskjed om at du får jobben?

– Nei, jeg har ikke hørt noe fra Ed. Jeg gjør så godt jeg kan, så får vi se hvor langt det tar oss, svarte Solskjær.

– Hvor skuffet blir du hvis du ikke får jobben med tanke på det du har gjort på et par måneder?

– Det er en fantastisk tid med spillerne og støtteapparatet, så alt jeg kan si er at jeg nyter denne jobben så lenge jeg har den. Uansett om det bare er to-tre måneder til kommer jeg til å nyte det og smile.

– Det er ikke mitt ansvar å svare på dette. Jeg gjør så godt jeg kan, og jeg planlegger så godt jeg kan. Det spiller ingen rolle om jeg er eller ikke i fremtiden, jeg deler mine meninger. Jeg er en supporter også, og jeg ønsker Manchester United det beste. De kan spørre meg om råd når som helst.

Kontroversiell VAR-avgjørelse

Seiersmålet på Parc des Princes kunne ikke kommet på mer dramatisk vis. Et skudd fra Diogo Dalot gikk til hjørnespark, før dommeren plutselig var på vei mot VAR-skjermen.

I teknisk sone virket det som det var full forvirring rundt dommeren.

På sin pressekonferanse sa Thomas Tuchel at det ikke var noen logikk i at handsen ble straffet fordi skuddet var på vei over mål.

– Jeg så det ikke, og jeg har ikke sett video. Jeg håper det var den riktige avgjørelsen. Jeg prøvde å roe ned de andre, for det var ikke noe vi kunne gjøre med det uansett, sa Solskjær.

United-manageren var mektig imponert over hvordan Marcus Rashford tok ansvar fra straffemerket.

– Helt fantastisk. Han er så fryktløs og var ikke i tvil. Når du er ung har du ingen frykt, men jeg var ikke sikker på at vi kom til å score. 

SLIK FEIRET SOLSKJÆR:

– Fantastiske minner

Nå venter en kvartfinale i Champions League som på ingen måte var en del av planene på klubbens terminliste.

På pressekonferansen ble Solskjær bedt om å rangere VM-kampen mot Brasil i 1998, Champions League-finalen i 1999 og onsdagens triumf mot PSG.

– Jeg har noen fantastisk minner. Det er slike øyeblikk fotball gir deg. Det er spesielt når du gjør det som en trener sammen med laget og støtteapparatet ditt. Det var helt utrolig i garderoben. Det å se hele klubben sammen, med eiere, eks-spillere – en fantastisk atmosfære.

Solskjær har ingen spesielle ønsker for trekningen.

– Vi kan gå hele veien, men vi må bare vente på trekningen og ta det som det kommer.

ÅTTE AKADEMISPILLERE: Marcus Rashford, Tahith Chong og Mason Greenwood var alle på banen da United scoret det avgjørende målet.

Snakket med Ferguson

Mirakelet i Paris fant sted med flere United-legender på tribunen. Et bilde av Sir Alex Ferguson, Eric Cantona og Ole Gunnar Solskjær etter kampslutt går sin seiersgang i sosiale medier.

Solskjær forteller at han snakket med skotten etter kampslutt.

– Han er fornøyd og stolt han også. Dette er sånn vi gjør ting i United, sa nordmannen.

United-eier Avram Glazer var også innom garderoben.

– Vi snakket om kampen, planen og hvordan vi skulle gjøre det, og det fungerte jo bra, forteller Solskjær.