Fem nuller på rad: – Vi må ta sjansene våre

Isolert sett er ikke 0-0 borte mot Arsenal et dårlig resultat, og det virker som om det er enighet om at United stort sett var det beste laget mot Arsenal, selv om The Gunners slettes ikke var ufarlige i andreomgangen.

At 0-0 på Emirates Stadium uansett er veldig skuffende, handler i stor grad om omstendighetene, og da hovedsaklig disse to punktene:

• Manchester United er i en slags tittelkamp, og nå har Manchester City et soleklart overtak.
  • United har rett og slett ikke prestert godt nok i toppkampene denne sesongen, så det ene poenget går inn i en rekke av målfattige kamper.

I årets første toppkamp tok United ledelsen med et Bruno Fernandes-straffespark omtrent før TV-seerne hadde satt seg i sofaen. I den kampen førte forsvarstabber og en Martial-utvisning til United-kollaps og 1-6-tap.

Trolig ville vi også fått en helt annen kamp om United hadde hatt en skikkelig sesongoppkjøring – Uniteds første kamper var nemlig alle tilsynelatende svært preget av det.

KAOS I FORSVARET: Eric Bailly og Harry Maguire kom ikke særlig godt fra tapet mot Spurs.

Ole Gunnar Solskjær mener at United (etter Spurs-kampen) har vært gode defensivt i toppkampene, men at en ikke har vært effektive nok offensivt.

– Når en ser på kampene vi har spilt mot Arsenal, Chelsea, City og Liverpool, så har vi forsvart oss godt, og ikke sluppet motstanderen til altfor mange sjanser. Det er et fundament å ta utgangspunkt fra. Vi må ta sjansene våre, og vi har spillere som kan gjøre det, men vi har bare ikke gjort det. Med de sjansene vi hadde i dag så føler vi at vi burde vunnet, men en må score for å vinne, sa United-manageren etter den målløse kampen mot Arsenal.

Og han har definitivt rett i at United ikke har levert varene når sjansene har kommet i de siste toppkampene.

I kamper mot resten av de såkalte «seks store» (Arsenal, Chelsea, City, Liverpool og Tottenham i tillegg til United), så står nemlig United uten scoring i fem kamper på rad.

Nå skal det sies at vi bare har hatt ett baklengsmål i den samme perioden også, nemlig et unødvendig straffespark i hjemmekampen mot Arsenal, så Solskjær har et poeng når han påpeker det aspektet ved det hele også.

Likevel er han nok garantert misfornøyd med uttellingen United har hatt fra disse kampene.

• Arsenal 0-0 Manchester United

Til sammen har det blitt fire poeng på disse seks kampene (0-4-2). I tilsvarende kamper i fjorårssesongen tok United ti poeng (3-1-2), og scoret 9 mål (alle i hjemmekampene, vi scoret ikke borte mot Liverpool og Arsenal i fjor heller).

Om vi tar med Leicester også, så ble det 2-2 på King Power Stadium denne sesongen, mens vi i fjorårssesongen vant 2-0 i den kampen.

United har definitivt blitt klart bedre mot lagene på nedre halvdel av tabellen – men Solskjærs mannskap må begynne å levere i toppkampene igjen.

BALLEN VIL IKKE INN: United har ikke scoret i toppkampene siden Brunos straffescoring mot Tottenham – uansett hva portugiseren og lagkameratene har prøvd seg på av akrobatikk.

Første gang siden tidlig på 80-tallet

Arsenal har ikke tapt noen av de siste seks kampene mot Manchester United siden United vant begge kampene mot The Gunners i 2017/18-sesongen.

Opta informerer oss om at dette er Arsenals lengste ligarekke uten tap mot United siden tidlig på 1980-tallet. Da var det nemlig også en rekke på seks kamper, mellom oktober 1980 og mai 1983.

Arsenal har nå (i alle turneringer) holdt nullen i fire kamper på rad på Emirates Stadium for første gang siden april 2019.

Etter lørdagens 0-0-kamp har Arsenal nå holdt nullen i tre ligakamper på rad mot Manchester United, og det er første gang siden nevnte periode tidlig på åttitallet. Da holdt de nullen i fire ligakamper på rad mot United.

Dette var for øvrig den første målløse kampen mellom Arsenal og Manchester United siden februar 2014, da det ble 0-0 mellom Arsene Wengers Arsenal og David Moyes’ United i Nord-London.

MÅLENE UTEBLE: For både Edinson Cavani og resten av spillerne på banen.