Fem mål på 17 minutter – overtok ligaledelsen

Selv om noen av gutta er flyttet opp på førstelaget og andre er på U23-laget så har Manchester United et meget sterkt U18-lag denne sesongen.

Lørdag holdt de lekestue med Sunderland. Etter fem mål på 17 minutter tidlig i 2. omgang så endte det til slutt 6-0.

Norske Isak Hansen-Aarøen gjorde stort sett som han ville som playmaker sentralt på banen i den drøye timen han fikk, men det var offensive Noam Emeran, Dillon Hoogewerf, Alejandro Garnacho og storscorer Charlie McNeill som stjal showet.

HADDE FULL KONTROLL: Isak Hansen-Aarøen styrte det meste mot Sunderland fra sin sentrale midtbanerolle, selv om det var andre som stjal overskriftene.

Franske Emeran scoret to mål og hadde en målgivende før han ble tatt av banen like før Hansen-Aarøen.

Hoogewerf, som var innpå for U23-laget fredag, scoret ett selv og var nest sist på to scoringer.

FORNØYD ETTER MÅL: Dillon Hoogewerf lørdag.

Storscorer Charlie McNeill scoret for tredje kamp på rad. Før kampen stod han med scoring hvert 72. minutt for U18-laget denne sesongen.

Spanske Alejandro Garnacho fikk også to scoringer, og det kunne blitt mye mer hvis United bare hadde hatt litt mer kvalitet i og rundt 16-meteren.

United overtok dermed serieledelsen. De ligger tre poeng foran City og seks foran Liverpool på toppen av tabellen. City har én kamp til gode på United, mens United har en kamp til gode på Liverpool.

Det er også verdt å merke seg at 15 år gamle Louis Jackson fikk sin andre kamp som midtstopper, mens hans partner der, Bjorn Hardley, måtte ut etter en skade kvarteret før full tid.

Garnacho fikk også en smell på tampen, men da hadde United brukt opp alle sine bytter slik at han fullførte kampen haltende.

Sunderland ble også redusert til ti mann med ti minutter igjen å spille, men uten at det fikk noe å si for sluttresultatet.

U18-lagets neste kamp spilles borte mot Everton neste lørdag.

Her kan du se alle kamper, terminliste, referat etc for U18-gutta.

U18: United 6-0 (1-0) Sunderland

Carrington,
Premier League U18 north

MÅL: 1-0 Emeran (Hoogewerf, 33), 2-0 McNeill (Emeran, 48), 3-0 Garnacho (53), 4-0 Hoogewerf (58), 5-0 Emeran (Hoogewerf, 63), 6-0 Garnacho (65)

United: Dermot Mee – Iestyn Hughes, Louis Jackson, Bjorn Hardley (Sam Murray 74), Marc Jurado – Isak Hansen-Aarøen (Kobbie Mainoo 68), Charlie Savage – Alejandro Garnacho, Dillon Hoogewerf, Noam Emeran (Charlie Wellens 65) – Charlie McNeill
Ubenyttede innbyttere: Johan Guadagno, Dan Gore

Vi oppdaterer med scoringer.

33.min: 1-0. Noam Emeran. United har vært klart best, og endelig lyktes det. United kontret, snudde spillet mot høyre, spilte fri Emeran ute til høyre, han skar inn, fintet seg plass og dunket ballen i venstre kryss. Flott scoring. Hans fjerde for sesongen.

45+1. PAUSE. 1-0 til United. Det klart beste laget leder i kraftig vind. I perioder har United dominert stort. Det er flere gode prestasjoner, men Isak Hansen-Aarøen gjør stort sett som han vil som playmaker sentralt på banen. Lengst framme har det imidlertid vært Emeran, Hoogewerf og McNeill som tar mest plass – og målscorer Emeran ble merkbart mer synlig da han skiftet fra venstre- til høyrekant.

48: 2-0. Charlie McNeill. Hoogewerf til Emeran like utenfor 16-meteren. Emeran slår over backrekka og inn i bakrom. Der tok storscorer McNeill ned med høyre og dunket den i nettakter via keeper med venstre. For svakt av keeper, ja, men fin prestasjon av McNeill like fullt.

53: 3-0. Alejandro Garnacho. Feilpasning midt på egen halvdel av Sunderland snappet av Garnacho. Han satte fart og plasserte ballen fint under keeper.

58: 4-0. Dillon Hoogewerf. Raskest til en retur i feltet etter at keeper først reddet et annet skudd.

63: 5-0. Noam Emeran. Fikk en kort pasning fra Hoogewerf på 18 meters hold, og plasserte ballen helt inne i hjørnet .
65: 6-0: Alejandro Garnacho. Hansen-Aarøen trer McNeill gjennom. Hans skudd smeller i stolpen og ut og Garnacho scorer på returen.

80: Rødt kort på Sunderland-spiller, Dicicco. Bortelaget må avslutte med ti mann.