Seier for De Gea

Det ble en rolig dag på jobben for De Gea da Ex-red ble matchvinner for spanjolene.

Spania møtte Tsjekkia til lagenes første kamp i EM-gruppe D, en gruppe som også består av Kroatia og Tyrkia. Oppgjøret i Toulouse startet klokken 15.00.

UEFA_Euro_2016_LogoMed hensyn til valg av keeper har Vincent Del Bosque som kjent lenge holdt kortene tett til brystet, men nå har den hemmelighetsfulle 65-åringen omsider sluppet katten ut av sekken. David De Gea har fortjent nok fått tommelen opp, og det på bekostning av veteranen Iker Casillas.

For United-keeperen ble det en rolig affære hvor han var så godt som arbeidsledig i den første omgangen. I de siste 45 minuttene meldte Tsjekkia seg mer inn i kampene, men det var ikke før i tilleggsminuttene at De Gea ble satt på prøve. Tsjekkia hadde akkurat fått 0-1 i sekken og stormet fremover, men da de kom til en volley-avslutning fra 10-meter var United-keeperen klar, og bokset unna.

Under kan du se vår live-dekning av kampen.

Det spanske laget åpnet med følgende mannskap:

De Gea; Juanfran, Piquét, Ramos, Alba; Fàbregas, Busquets, Iniesta; Silva, Morata, Nolito

I tillegg til De Gea, kan det være vel verdt å legge merke til at United-linkede Alvaro Morata også startet for spanjolene.

P.S.: Senere i dag blir det anledning til å følge en annen United-linket spiller, nemlig Zlatan Ibrahimovic, når han og Sverige møter Irland på Stade de France klokken 18.00, før kvelden rundes av med Belgia mot Italia i Lyon. Der kan det fort bli møte mellom Marouane Fellaini og Matteo Darmian.

——————————————————

Kampoppdatering:

SLUTT

90+2. Kjemperedning av De Gea! Tsjekkia er langt oppe i banen, og ballen ender på 10-meters hold hvor en tsjekker banker til på volley, men De Gea er våken og bokser ballen unna.

87. Der sitter den for Spania, 1-0! Ex-Red Gerard Pique stiger til vers og stanger inn ledelsen til Spania!

80. Spania er utrolig nær å spille seg frem til mål, men stoppes i siste liten av en meget god takling.

74. De Gea får føle litt på ballen da han plukker et svakt innlegg.

72. Fint Spania-spill ender med en helfrekk finte av David Silva før han fyrer av et skudd like til side for mål.

70. BYTTE: Thiago erstatter Fabregas.

65. Så er Tsjekkia fremme og truer! Et innlegg blir meget skummelt og havner innenfor 5-meteren, men Spania-forsvaret får klarert.

62. BYTTE: United-aktuelle Morata gir seg for dagen, inn kommer Aritz Aduriz.

57. Så blir De Gea ‘endelig’ satt på prøve. Men det er av den virkelig enkle sorten, og United-keeperen har full kontroll når han legger seg kontrollert ned for å plukke opp skuddforsøket fra 10-meters hold.

55. Det roer seg litt ned foran det tsjekkiske målet, men Spania holder fortsatt trykket oppe.

46. Spanjolene holder trykket oppe, og Sergio Ramos er nær å krangle ballen forbi Cech etter litt klabb og babb i feltet.

45. Spania går rett i angrep, og er nær scoring! Et innlegg fra Morata går via et tsjekkisk ben og i stolpen.

PAUSE Som sagt – Spania klart best mot et defensivt Tsjekkia som holder nullen – enn så lenge.

45. Og så kontrer Tsjekkia! Kommer omsider til en målsjanse, men David De Gea har ingen problemer med skuddet fra Necid.

40. Cech må i aksjon på hardt skudd fra Jordi Alba. Like etter får Silva sjansen, men Cech kommer kjapt ut og hindrer avslutning. Det spørs likevel om ikke nullen snart sprekker.

39. Spekulativt forsøk av Iniesta. Han ser Cech stå langt ute i feltet, og prøver seg med avslutning fra langt hold.

36. Tsjekkia med god kontringsmulighet, men den blir kontant ødelagt av en håpløs pasning.

35. Busquets med volleyforsøk fra 20 meter, men høyt over.

Etter en halvtime i Toulouse kan vi konstatere at dette så langt har vært en heller laber fotballkamp. Spania er klart i føringen og det aller meste foregår på Tsjekkias banehalvdel. Pavel Vrbas mannskap har likevel bra kontroll.

28. min.: Morata igjen, men Cech er så vidt på ballen som uansett ville ha gått utenfor. Corner, men den er resultatløs.

16. min.: Kjempesjanse til Spania! 100-kampersjubilanten David Silva finner Alvaro Morata inne foran mål, men Petr Cech lar seg ikke overliste. Den erfarne keeperen står på rett sted og hindrer scoring.

1. – 15. min.: Tsjekkia kom godt igang, og presset Spania til å gi bort et par cornere det ikke ble noe av. Et frispark fra god posisjon kunne ha bydd på problemer for de regjerende mesterne, De men uten å skape noe annet enn et frispark fra god posisjon. måtte sakte men sikkert se Spania overta brorparten av ballinnehavet.