boerisa071222

Tomålsscorer i målrik United-seier

Ligacupeksperten Vilde Bøe Risa slo til igjen – men andre resultater sørget for at United nå er ute av ligacupen.

De fleste målene ble scoret i løpet av de første 27 minuttene da United vant 4-2 mot Everton i ligacupens gruppespill.

Vilde Bøe Risa scoret før minuttet var spilt, og ble også senere tomålsscorer. Rachel Williams og Jade Moore scoret de to andre målene for United. Everton reduserte to ganger, senest på overtid i andre omgang.

Bøe Risa må sies å ha blitt en skikkelig ligacupekspert. På sine fire siste ligacupkamper har hun scoret fire mål, pluss to mål i straffekonkurranser.

United startet veldig bra, men verken United-spillet eller baneforholdene var spesielt bra etter den første halvtimen.

Dessverre for United vant Aston Villa 2-1 borte mot Sheffield United, og dermed er United uansett ute av ligacupen, siden en verken kan vinne gruppa eller bli beste toerlag.

Den utlånte United-spilleren Kirsty Hanson scoret Villas første mål i den kampen, og var altså sterkt delaktig i å sende egen klubb ut. Hun er såpass populær blant United-fansen at de nok uansett unner henne å score sitt første Villa-mål.

Aston Villa v Manchester City - Barclays Women's Super League
MED PÅ Å SENDE UNITED UT AV LIGACUPEN: Utlånte Kirsty Hanson.

Pangstart for Bøe Risa & co

United gjorde ni endringer fra seieren mot Aston Villa, og da kunne en kanskje forvente at det ville ta litt før United kom seg skikkelig i gang…?

På ingen måte – Vilde Bøe Risa scoret før minuttet var spilt på Leigh Sports Village.

Veteranen Rachel Williams spilte ballen ut på kanten til Ona Batlle – kaptein for anledningen – og hun slo et perfekt innlegg inn til Bøe Risa, som stanget United i ledelsen.

boerisa071222b
LIGACUPEKSPERT: Vilde Bøe Risa står med tre ligacupmål etter tre ligacupkamper denne sesongen, og hun scoret også i semifinalen av turneringen i fjorårssesongen.

Williams doblet – og så slo Bøe Risa til igjen

Rachel Williams scoret sitt første mål for United i helga på Old Trafford, og 34-åringen slo til igjen her.

Martha Thomas slo inn fra høyre, og ballen gikk via en Everton-spiller og Williams og ut til Lucía García. Hun la uegoistisk ballen inn igjen foran mål, og der satte Williams ut foten og fikk sendt ballen i nettet. Kanskje var hun litt heldig, for det så ut til at det potensielt kunne være en liten hands fra Williams før ballen havnet hos García.

I kampens 20. minutt slo Lucy Staniforth en glimrende pasning gjennom til Martha Thomas på høyresiden, og Thomas slo ballen inn foran mål. Everton-keeperen og forsvaret fikk ikke med seg at Bøe Risa løp inn mot første stolpe, og hun styrte ballen enkelt i mål med sitt andre mål for kvelden.

Manchester United v Everton: FA WSL Cup
SCORET IGJEN: Rachel Williams, som her takker Lucía García for den målgivende pasningen.

Et offsidemål og en kaotisk scoring som respons

Noen minutter senere reduserte Jess Park for Everton på det som så ut som en soleklar offside (vanskelig å konkludere fra reprisene som ble vist, men kun fordi kameramannen ikke fikk det helt med seg).

United responderte bra på den skuffelsen med å score rett etterpå igjen, denne gangen fra et hjørnespark slått av Bøe Risa.

Hjørnesparket skapte kaos i Everton-boksen, og ballen var innom både Rachel Williams og minst én Everton-spiller før den havnet hos Jade Moore, som fikk sendt ballen over streken.

Everton var egentlig bedre enn United i resten av omgangen, men det stod 4-1 til pause.

4-1-MÅLET: Bøe Risa ser Jade Moore score.

Lite imponerende andreomgang

United gjorde et trippelbytte i pausen: Hannah Blundell, Maya Le Tissier og Katie Zelem kom inn for Ona Batlle, Millie Turner og Jade Moore. Mot slutten av kampen kom også Ella Toone og Leah Galton inn for henholdsvis Martha Thomas og Rachel Williams.

Det hadde vært gøy med en omgang som minnet om den første, men slik ble det ikke. Kampen ble preget av en dårlig gressmatte, og Everton så ut til å håndtere det best, muligens fordi noen av United-spillerne allerede hadde søndagens Manchester-derby i tankene.

Everton reduserte på overtid, men United vant uansett 4-2. Søndag 18. desember spiller United den siste kampen i gruppespillet, mot Sheffield United, en kamp hvor United ikke har noe å spille for.

Manchester United 4–2 (4-1) Everton

FA Women’s League Cup
Leigh Sports Village

Mål: 1-0 Vilde Bøe Risa (1.), 2-0 Rachel Williams (12.), 3-0 Bøe Risa (20.), 3-1 Jess Park (25.), 4-1 Jade Moore (27.), 4-2 (90+2.).

Manchester United: Sophie Baggaley – Ona Batlle (Hannah Blundell, 46.), Aïssatou Tounkara, Millie Turner (Maya Le Tissier, 46.), Maria Thorisdottir – Jade Moore (Katie Zelem, 46.), Lucy Staniforth, Vilde Bøe Risa – Martha Thomas (Ella Toone, 79.), Rachel Williams (Leah Galton, 84.), Lucía García.
Ubenyttede innbyttere: Mary Earps, Hayley Ladd, Alessia Russo.

LIVE:

1: Kampen er i gang på et veldig kaldt Leigh Sports Village!

1: MÅL! Vilde Bøe Risa scoret umiddelbart! Header ballen i mål fra et perfekt slått Ona Batlle-innlegg. Rachel Williams viktig i oppbygningen av angrepet.

2: United-kvinnene scoret før herrelagskampen var i gang – ikke verst!

4: Batlle får slått inn fra høyre igjen, denne gangen lavt, men den havner hos en Everton-forsvarsspiller denne gangen.

5: Everton slår inn fra høyre, og Tounkara sleiver ballen ut til et hjørnespark med en litt klønete ballberøring. Baggaley plukker enkelt ned hjørnesparket.

9: Glimrende pasning gjennom fra Rachel Williams, men Martha Thomas får ikke utnyttet det etter en god inngripen fra en Everton-forsvarsspiller.

11: Et godt United-angrep ender til slutt med et langskudd fra Jade Moore, men det er ikke godt nok plassert til å gi keeper problemer.

12: MÅL! Rachel Williams! Thomas slår inn fra høyre, og ballen ender (muligens via Williams’ hånd) hos Lucía García. Hun sender ballen inn igjen til Williams, som styrer ballen i mål. Hennes andre for United på få dager!

16: Vanligvis spiller forresten Emily Ramsey i mål for Everton, men hun kan ikke spille denne kampen siden Everton har lånt henne inn fra United.

18: Everton kommer seg i farlig skuddposisjon, men Tounkara får blokkert.

20: MÅL! Bøe Risa med sitt andre! Martha Thomas spilles gjennom på kanten av Lucy Staniforth, og Thomas’ innlegg styres i mål av Bøe Risa. Det blir nok ikke enkelt å komme inn på laget til City-kampen, men Bøe Risa gjør definitivt en god jobb med å gi Skinner noe å tenke på, i det minste!

24: Staniforth spiller glimrende på midtbanen nå.

25: MÅL. Everton reduserer. Jess Park. Det der så da helt absurd ut? Det så ut som en soleklar offside. Reprisen ikke god nok til å gi oss muligheten til å si det sikkert, men kommentatoren til FA Player er definitivt forvirret over avgjørelsen.

27: MÅL! Jade Moore scorer sitt andre United-mål. Kaotisk i Everton-boksen etter et hjørnespark, og Williams var involvert igjen.

37: Everton har vært bra med de siste minuttene. Langskudd nå som Baggaley håndterte godt.

39: Kaos i United-boksen fra et Everton-hjørnespark, noe lignende som da United scoret 4-1-målet, men i motsetning til Everton så får United klarert.

45+1: Det er lagt til tre minutter, meldes det.

45+2: God Everton-sjanse, men skuddet går utenfor Baggaleys mål.

45+3: Moore roter bort ballen, men vinner den tilbake igjen også.

PAUSE. 4-1. Kaotisk omgang, hvor United lenge var klart best, men Everton var egentlig totalt sett best i den andre halvdelen av omgangen.

46: Andre omgang er i gang.

46: BYTTER: Katie Zelem, Hannah Blundell og Maya Le Tissier har kommet inn for Jade Moore, Ona Batlle og Millie Turner. Moore fikk en smell tidlig i kampen, så vi går ut fra at det er derfor hun ble byttet ut. De to andre tipper vi at kan være planlagte bytter.

48: Aston Villa leder for øvrig 2-0 borte mot Sheffield United, så Marc Skinners lag går neppe videre fra ligacupen, men United får vel bare konsentrere seg om å gjøre egen jobb på en skikkelig måte.

51: García sender ballen like utenfor.

54: Evertons Park skyter i tverrliggeren! Kunne fort vært en redusering der.

56: Mye slurv fra United nå, og det ender med et Everton-skudd som går via Maria Thorisdottir, men Baggaley får slått den til et hjørnespark. Tounkara mistet ballen rett i forkant der (ville ha frispark, men fikk ikke det av dommeren).

63: García spilles gjennom på venstre, og får skutt etter å ha gått innover mot mål, men keeper redder.

66: Farlig Everton-sjanse, men United får gjort nok til at det bare blir et hjørnespark.

67: United får klarert, men Staniforth og Baggaley ligger nede etter hjørnesparket. Duoen får behandling.

71: Everton får skutt, men skuddet går rett på Baggaley.

75: García spilles gjennom i bakrom, men en Everton-forsvarsspiller griper inn før hun får skutt.

76: Det må sies at den dårlige gressmatta i Leigh nok har bidratt til at kampen ikke har vært spesielt god etter den første gode halvtimen.

78: Thomas skaper litt kaos for Everton-forsvaret, men skuddet hennes går til slutt utenfor, og det blir det siste hun gjør her.

79: BYTTE: Ella Toone erstatter Martha Thomas.

82: Williams halter etter et ublidt møte med en Everton-forsvarsspiller. Egentlig synes vel undertegnede at det viktigste på slutten her nå bør være å unngå skader, for mye tyder på at United ryker ut av ligacupen i kveld til tross for den sannsynlige seieren her.

84: BYTTE: Leah Galton erstatter Rachel Williams.

90+1: Det er lagt til tre minutter i Leigh.

90+2: MÅL. Everton reduserer på overtid. Det betyr trolig lite.

90+4: Kaos i United-forsvaret, og Thorisdottir ligger nede etter å ha fått ballen i hodet.