letissier170922c

4-0-seier i ligastarten – debutanten med to mål

Det var aldri tvil om hvor poengene skulle havne i Uniteds ligastart.

United var raskt ute fra startblokkene, og tok ledelsen allerede i kampens fjerde minutt, og Marc Skinners lag ledet 4-0 til pause.

Dominansen fortsatte i andreomgang, men det gjorde ikke målene, så 4-0 ble også sluttresultatet.

Maya Le Tissier fikk en drømmedebut med to dødballscoringer, mens Katie Zelem (straffespark) og Alessia Russo scoret de to andre målene.

Det skal ha vært 5315 tilskuere på Leigh Sports Village, en ny rekord for en WSL-kamp der. Ut fra det vi forstår så skal det ha vært solgt 7217 billetter.

Manchester United WFC v Reading WFC - Barclays Women's Super League
VANT 4-0: Manchester United.

Le Tissiers drømmestart

Det var mange gode grunner til å signere Maya Le Tissier denne sommeren, men «måljeger» var nok ikke overskriften på speiderrapporten om den tidligere Brighton-forsvarsspilleren.

Allerede i kampens fjerde minutt scoret debutanten sitt første mål for klubben, da et hjørnespark fra Katie Zelem noe heldig havnet i mål etter en improvisert avslutning fra Le Tissier.

Målet kom etter at United hadde hatt to gode angrep allerede fra Le Tissier-langpasninger, så en kan trygt si at Le Tissier hadde en veldig god start på United-karrieren.

letissier170922b
FIKK EN DRØMMESTART: Maya Le Tissier.

Omdiskutert straffe førte til 2-0

United var rett og slett det klart beste laget i starten av denne kampen, og det var ikke ufortjent at de doblet ledelsen før kvarteret var spilt.

Likevel: det var et flakselement ved den scoringen også, for straffesparket Alessia Russo skaffet så litt billig ut, og Reading-spillerne protesterte voldsomt på dommerens avgjørelse.

Kaptein Katie Zelem spilte sin 100. kamp for klubben, og hun satte straffesparket i mål selv om keeper gikk riktig vei.

VIDEO FRA TRIBUNEN:

STRAFFET READING I SIN 100. KAMP: Katie Zelem.

Le Tissier igjen – og Russo kom seg i gang

Verken Zelem eller Le Tissier var ferdige, og i det 25. minutt headet Le Tissier inn et Zelem-hjørnespark, og det stod 3-0.

3-0-målet sett fra tribunen:

United scoret cirka hvert tiende minutt, og ti minutt etterpå kom oppskriftsmessig 4-0-scoringen.

Spanjolene Lucía García og Ona Batlle samarbeidet fint på høyrekanten, og sistnevnte slo et glimrende innlegg inn til Alessia Russo, som selvsagt raget høyest i feltet, og stanget inn 4-0.

Det var også resultatet til pause, og det kunne vært mer.

russo170922
STANGET INN 4-0: Alessia Russo.

Målløs andreomgang

United fortsatte dominansen i andreomgang, og skapte både små og store sjanser, og hadde rett og slett full kontroll.

Det ble etter hvert en del bytter. Adriana Leon erstattet Lucía García, før det ble gjort et trippelbytte 20 minutter før slutt der Vilde Bøe Risa, Jade Moore og Martha Thomas erstattet Ella Toone, Hayley Ladd og Alessia Russo. I det 77. minutt kom også Nikita Parris inn for Leah Galton.

Flere mål ble det ikke, så 4-0 ble sluttresultatet. Neste kamp for United er borte mot West Ham neste søndag.

Se Uniteds terminliste her.

toone170922
ELLA TOONE: Det ble en seriestart uten målpoeng for EM-helten Ella Toone.

Manchester United 4–0 (4-0) Reading

Women’s Super League
Leigh Sports Village

Mål: 1-0 Maya Le Tissier (4.), 2-0 Katie Zelem (str. 14.), 3-0 Le Tissier (25.), 4-0 Alessia Russo (35.).

Manchester United: Mary Earps – Ona Batlle, Maya Le Tissier, Millie Turner, Hannah Blundell – Hayley Ladd (Jade Moore, 72.), Katie Zelem (C) – Lucía García (Adriana Leon, 64.), Ella Toone (Vilde Bøe Risa, 72.), Leah Galton (Nikita Parris, 77.), Alessia Russo (Martha Thomas, 71.).
Ubenyttede innbyttere: Sophie Baggaley, Maria Thorisdottir, Aïssatou Tounkara, Lucy Staniforth.

Her kommer det liveoppdateringer underveis i kampen.

1: Ett minutts stillhet ble gjennomført uten problemer, før nasjonalsangen ble sunget. Og nå er kampen i gang!

2: God start av United. Maya Le Tissier slår en glimrende langpasning fra eget forsvar til Leah Galton etter bare 50 sekunder av kampen, og Galton får slått inn. Litt for høyt, og det ebber ut i ingenting.

3: Nytt angrep satt i gang av en Le Tissier-pasning (denne gangen til debutantkollega Lucía García), og United får et skudd blokkert inne i boksen.

4: MÅL! Scoring av debutant Le Tissier! Fra et Zelem-hjørnespark (skaffet av Batlle) får Le Tissier sendt ballen mot mål på halvakrobatisk vis. Litt heldig, så det ut til, men ballen gikk over keeper og inn!

11: United ikke like heldige med hjørnespark nummer to.

13: Russo spilles gjennom, og prøver å gå rundt keeper, og hun går i bakken. Dommeren peker på straffemerket! Så litt billig ut.

14: MÅL! Zelem dobler ledelsen fra straffemerket. Keeper gikk riktig vei.

16: Ella Toone går innover og skyter, men keeper får stoppet skuddet.

20: Med mål i det 4. minuttet og det 14. minuttet så har vi allerede begynt å glede oss til det 24. minuttet! I mellomtiden skaffer United et nytt hjørnespark (som ikke blir farlig).

21: Flott United-spill på høyresiden med García/Toone/Batlle. De blir ikke enkle å forsvare seg mot denne sesongen.

24: Hayley Ladd med skudd etter at Reading får klarert et farlig innlegg. Skuddet skifter retning, og går ut til hjørnespark. Reading tvunget til et sillerbytte.

25: MÅL! LE TISSIER IGJEN! Zelems corner heades i mål av Uniteds nye stopper!

26: García skaffer hjørnespark. Lukter det hat trick av Le Tissier…?!

27: Reading får klarert hjørnesparket denne gangen.

28: Verdt å nevne at Maya Le Tissier ikke skal være i slekt med tidligere Southampton-spiller (og nåværende konspirasjonsteoretiker) Matt Le Tissier.

30: Litt kaos i Reading-boksen etter nytt hjørnespark, men det ender ikke i scoring av verken Le Tissier eller andre denne gangen.

32: Reading-corner sørger for litt problemer for United, og litt vanskelig å se hva som skjedde, men så vidt jeg kunne se så gjorde Mary Earps en (ikke altfor vanskelig) redning der.

34: Galton slår farlig inn mot García, og en Reading-forsvarer får bare sendt ballen til Toone. Toone skyter to ganger: skudd nummer 1 blir blokkert, skudd nummer to går over.

35: MÅL! Alessia Russo! Header i mål etter et nydelig innlegg av Ona Batlle, som spilte godt med medspanjol Lucía García på høyresiden. Herlig mål!

42: Russo-skudd fra frispark, og skuddet er hardt nok til at keeper gir retur, men Reading får klarert.

45+1: García sendes gjennom av Russo, men skuddet hennes reddes av keeper. Veldig nært enda en debutantscoring der! Det er jo på en måte «feil» debutant som har scoret her.

45+2: God Zelem-corner heades inn fremfor mål av Russo, men Ladd header utenfor.

PAUSE. Strålende omgang av United.

46: Andre omgang er i gang. United rett i angrep!

47: Ingen bytter, forresten. Apropos bytter, så er det verdt å nevne at ex-red Diane Caldwell sitter på benken for Reading.

48: Lucía García og Ella Toone med flott spill, mens Leah Galtons skudd blir blokkert. Ballen går høyt opp i lufta, og forutsigbart nok vinner Alessia Russo den påfølgende duellen, men hun header utenfor. Stor sjanse for Russo!

50: Bra United-spill nå også. Reading ligger dypt, men United kombinerer veldig bra på Leigh Sports Village. Ender med et blokkert Russo-skudd og hjørnespark (som heades utenfor av García).

52: García med skudd, men vanskelig teknisk skudd å gjennomføre, og hun treffer ikke skikkelig, og ballen triller utenfor.

54: Er nok mange på benken som er ganske lystne på å komme innpå for å bidra her. I tillegg til mulige debutanter (Aïssatou Tounkara, Adriana Leon og Nikita Parris), så er nok f.eks. Vilde Bøe Risa svært lysten på å få bidra her. Dette hadde vært en kamp for henne.

55: Reading i angrep, og får slått inn. Leah Galton header først unna, og så ordner Maya Le Tissier opp.

57: Hvis Reading rygger mer bakover nå, så må de kjøpe billett på South Stand.

62: United dominerer fullstendig her.

64: BYTTE: En debutant erstatter en annen debutant. Adriana Leon inn for Lucía García.

71: BYTTE: Martha Thomas erstatter Alessia Russo.

72: BYTTER: Vilde Bøe Risa erstatter Ella Toone, mens Jade Moore kommer inn for Hayley Ladd.

77: Turner header utenfor fra Zelem-hjørnespark. Hjørnesparket var Zelem var nok litt for kort til at det kunne bli farlig.

77: Uniteds siste bytte: Nikita Parris inn for Leah Galton.

80: Leon får slått inn fra høyre, men Parris header utenfor. Mulig hun feilberegnet høyden på innlegget litt.

90+1: Det er lagt til fire minutter. Parris har fremstått ivrig etter å vise seg frem mot slutten av kampen.

SLUTT. Manchester United 4-0 Reading.