Evra straffet

Patrice Evra fikk fredag kveld dommen fra FA etter bråket med Chelseas banemann Sam Bethell 26. april

Patrice Evra må sone fire kamper, en suspensjon som påbegynner den 22. desember, samt betale en bot pålydende £15.000. Evra går dermed glipp av kampene mot Stoke, Middlesbrough, Southampton samt den første semifinalen i ligacupen.

Det var etter den ubetydelige kampen mellom Chelsea og Manchester United den 26. april i år at Evra og Sam Bethell, ansatt av Chelsea, røk i tottene på hverandre under Unitedreservenes nedjogging. I dommen fra FA lyder det som følger;

a) Evra dyttet den Chelseaansatte med brystet (som innrømmet av Evra) b) Han slo Sam Bethell, en ansatt av Chelsea FC, på siden av hodet c) Deretter, etter at situasjonen hadde roet seg, løp han tilbake for å konfrontere Bethell igjen (som også var innrømmet av Evra) d) Deretter ble involvert i yterligere fysisk konfrontasjon med Bethell.

Sam Bethell ble ikke personlig straffet av FA, da de ikke innehar juridisk myndighet over den Chelseaansatte banemannen. Derimot ble Chelsea bøtelagt med £25.000 for Bethells rolle i bråket.

Påstander om rasistiske utsagn fra Sam Bethell ble avvist av FA da dette ikke kunne bevises.

Manchester United skriver i en erklæring på ManUtd.com at de er skuffet over dommen og at straffen anses som streng. Klubben har enda ikke tatt stilling til om saken vil ankes.

Kilder: ManUtd.com, theFA.com