– Er kun gruppeseier godt nok?

FANPANEL: Og bør unggutta kastes utpå mot Newcastle i ligacupen? Sjekk twitterpanelets mening her.

Denne helga har twitterpanelet fått følgende to spørsmål.

Er gruppseier det eneste som er godt nok i en gruppe med Braga, Galatasary og CFR Cluj? Og bør Sir Alex følge tradisjonen og kaste utpå unggutta i ligacupkampen mot Newcastle.

Her er svarene.

– Er kun gruppeseier godt nok i Champions League?

Christoffer Borge Johansen @bojochris

– Ja, absolutt. Forrige CL-sesong var svært skuffende. Både spillere og trenere virket å ta for lett på oppgaven ifjor. Nivået i Europa har blitt bedre de siste årene, slik at ingen kamper lenger er enkle. Det var noe overraskende at United undervurderte f.eks. Basel såpass kraftig. Sveitsisk fotball har hatt en god utvikling over lengre tid og laget Basel kunne mønstre ifjor var fullt av svært lovende unge spillere som man burde visst kunne skape skikkelig trøbbel for United.

– Med den trekningen vi har fått i år bør vi likevel med full skjerping vinne gruppen greit. Vi har unngått lag fra de 5 store ligaene (Spania, Tyskland, Italia og Frankrike i tillegg til England). Noe av identiteten til Manchester United er dog at vi ofte gjør det vanskelig og spennende for oss selv. Siden laget kjemper på mange fronter, og sesongen er så lang og hard, gjør spillerne ofte ikke mer enn akkurat de må for å vinne enkelte kamper. Så jeg tror gruppen lever helt frem til siste spilledag. Braga og Cluj er to «nye» lag vi aldri har møtt tidligere i e-cup, og det er positivt for interessen. Men totalt sett er nok gruppen litt lite glamorøs og man kan undre seg på om United faktisk hadde vært bedre tjent med å møte minst ett skikkelig godt lag i gruppespillet for å sikre max skjerping fra start.

Joakim Kristensen @jokrizo

– Ja, gruppeseier er noe vi må sikre oss før den siste kampen i gruppespillet. Braga, Galatarasay og Cluj skal være overkommelig motstand, i alle fall på papiret. Braga har solgt en av sine gode målscorere i den brasilianske spilleren, Lima. Så får håpe de ikke finner en like god erstatter. Galatarasay kan bli vanskelig, og samme med Cluj, men ingen av de to skal være noe potensiell trussel for oss.

– Bør være skjerpet og sikre oss avansement med god margin. Håper dog at noen unggutter kan få prøve seg inn i kampen, om den er avgjort.

Eirin Spets @schpets

– «Lett» trekning denne sesongen også, men det som skjedde i fjor sier mye om hva innstilling kan bety i Champions League. Jeg mener United er mer enn gode nok til å ta gruppeseieren, og at det viktigste er å ikke undervurdere motstanderen. Tror for mye ansvar ble lagt på skuldrene til uerfarne spillere forrige sesong, og at de lærte mye av det – alle sammen. For meg er det viktigst å ha en god flyt i gruppespillet, og skaffe de poengene som trengs for å nå videre, samtidig som de får spilt på seg selvtillit. Når det er sagt, så har jeg ingenting i mot det om de overbeviser stort, og det bør være muligheter for det med den motstanden vi trakk. Hjemme mener jeg intet annet enn seier er godt nok, og på bortebane bør vi ta poeng i alle kamper, selv om jeg tror Galatasaray kan bli en utfordring i Istanbul. Skal man vinne Champions League må man være forberedt på å slå hvem som helst, så det er vel egentlig bare å kjøre på.

Jonas Giæver @chegiaevara

– Ja, en må vel si det. Med tanke på gruppa man er blitt plassert i så er det nok enda større forventninger enn man hadde tidligere. Personlig mener jeg det hadde vært bra for United å møte et noe mer slagkraftig lag enn det man har blitt tildelt. Med all respekt til Braga, Galatasaray og Cluj, ingen av dem er noe Borussia Dortmund eller Juventus. Det blir spennende å se om dagens United-lag har vokst på erfaringene fra ifjor. Iår handler det veldig om å gjenreise Uniteds ære i Europa.

– Jeg bet meg litt fast i noe Xherdan Shaqiri, daværende Basel-spiller, hadde sagt i et intervju etter tapet i Basel. Han snakket om at det United-spillerne oppførte seg som de allerede hadde vunnet kampen da de sto i tunnelen før avspark. Det, ifølge han, motiverte Basel-spillerne enda mer og gjorde dem bare ekstra gira på å slå United. Å undervurdere en antatt svakere motstander forventer jeg at United aldri går tilbake til. Her ligger nok også mye av nøkkelen til videre avansement.

Logg inn og si din mening om spørsmålene nederst.

Bør unggutta kastes utpå mot Newcastle i ligacupen?

Christoffer Borge Johansen @bojochris

– En blanding. Det er mye enklere å prestere bra for unge spillere om de har noen rutinerte rundt seg. Spesielt bakover på banen vil jeg gjerne ha 2-3 rutinerte a-lagsspillere. Et lag utelukkende bestående av unggutter er jeg ikke særlig fan av. Jeg mener også at vi ikke bør stille et rent toppet a-lag mot Newcastle. Ligacupen har for meg 4.prioritet, bak PL, CL og FA Cup. Du blir nødt til å prioritere ned noe iløpet av en lang sesong. United har dessuten lang tradisjon med å gi yngre spillere sjansen i ligacupen og jeg synes ikke vi skal gjøre noe unntak for Newcastle i år. De stiller nok ikke toppet de heller siden de er involvert i den mer innbringende Europaligaen i år. Så et blandet United-lag av noen faste a-spillere, noen squadspillere og noen unggutter er optimalt synes jeg. Personlig håper jeg å se midtbanespilleren Larnell Cole. Han er en kvikk, teknisk god, to-fotet, moderne og kontinental type jeg synes virker veldig spennende.

Joakim Kristensen @jokrizo

– Bør stille med noen av de gode, men også noen av de unge burde få prøve seg. Deriblant Lingard (bildet), Petrucci og Macheda, som jeg anser som en som slår til i år. Men kan generelt bli tøft mot Newcastle, de fleste husker i fjor, da vi ble slått 3-0 borte. Ble løpt i senk. Håper ikke det skjer i år, hadde vært hjerteskjærende å se.

Eirin Spets @schpets

– I utgangspunktet er jeg veldig glad i at klubben bruker unge spillere i ligacupen, men jeg tror ikke nødvendigvis Newcastle stiller med for mange unggutter denne kampen, og da synes jeg heller ikke United bør gjøre det. Hadde trekningen gitt antatt dårligere motstand, synes jeg de kunne fått prøvd seg mer, men jeg ser gjerne litt mer erfaring på banen i den kampen. Så kan heller ungguttene være med uten at de må bære alt for mye ansvar – og hvis kampen vinnes vil det jo være muligheter for god matching for unggutta senere.

Jonas Giæver @chegiaevara

– Jeg slo ikke akkurat hæla i taket når jeg så at det var Newcastle som skulle stå på andre banehavldel. Jeg syns FA- og ligacupen skal brukes som en arena der ungguttene får sjansen, men man må moderere med erfaring utifra motstander. Jeg vil anta at Newcastle kommer til å spille med de aller fleste av sine A-lagsspillere, så United må nok svare med samme mynt.

Logg inn og si din mening om spørsmålene nederst.