Galton & co knuste Brighton

Kvinnelaget får besøk av Brighton.

United vant fem kamper på rad, uten å slippe inn mål, før det i forrige ligakamp ble et knepent tap på bortebane mot serieleder Chelsea.

Torsdag vant United hele 11-1 mot Leicester i ligacupen, og søndag ettermiddag ble det ligaseier også, da Brighton måtte dra sørover igjen uten poeng etter at United vant 4-0.

Brighton er heller ikke noe dårlig lag – de er det eneste laget som har tatt poeng mot Chelsea denne sesongen, og de slo også Arsenal i ligacupen etter straffesparkkonkurranse.

Leah Galton scoret to mål, og hadde én målgivende. Lauren James og Katie Zelem (straffespark) scoret de to andre målene på Leigh Sports Village.

United er med dette på en femteplass på tabellen. Se tabellen her.

Annullering og scoring

Etter en rolig start tok ting seg kraftig opp etter rundt ti minutter. Først fikk Millie Turner annullert et mål for offside etter en retur fra et Leah Galton-skudd, og så gikk United og Galton rett i angrep igjen.

Galton slo lavt inn, og Lauren James satte ballen i mål fra kort hold – dette skjedde altså med en gang etter det annullerte målet. En imponerende respons fra United.

James scoret også to mål da United slo Brighton ut av FA-cupen sist sesong, og er altså god mot måkene.

GA UNITED LEDELSEN: Lauren James.

Galtons første og andre for sesongen

Leah Galton var sterkt involvert i det første målet, og har generelt imponert stort denne sesongen.

Kanskje har hun vært Uniteds aller beste spiller.

Slik sett var det egentlig ganske rart at hun ikke har scoret hittil, men mot Brighton kom endelig målet. Hun ble spilt gjennom av Katie Zelem på glimrende vis, og satte ballen kaldt i det lengste hjørnet med sitt gode venstrebein. 2-0, og full kontroll for United til pause.

Leah Galton endte også opp med å score Uniteds 3-0-mål etter rundt halvspilt andreomgang, da hun var på plass på bakerste stolpe etter et strålende Kirsty Hanson-innlegg.

Zelem straffet Brighton

Kirsty Hanson hadde forarbeidet til Galton-målet, og hadde det samme til 4-0.

Hun ble lagt i bakken i Brighton-feltet, og dommer pekte korrekt på straffemerket. Kaptein Katie Zelem var bunnsolid, og sendte keeper feil vei med sitt gode straffespark.

4-0 ble sluttresultatet, og United har fortsatt ikke sluppet inn ligamål mot andre enn de aller beste denne sesongen.

Manchester United 4–0 (2-0) Brighton & Hove Albion

Women’s Super League
Leigh Sports Village

Mål: 1-0 Lauren James (10.), 2-0 Leah Galton (29.), 3-0 Leah Galton (67.), 4-0 Katie Zelem (str. 87.).

Manchester United: Mary Earps – Amy Turner, Abbie McManus, Millie Turner, Martha Harris – Katie Zelem (C), Hayley Ladd, Jackie Groenen (Ella Toone, 73.) – Kirsty Hanson, Lauren James (Jane Ross, 60.), Leah Galton (Jess Sigsworth, 79.).
Ubenyttede innbyttere: Aurora Mikalsen, Lotta Ökvist, Mollie Green, Kirsty Smith.