West Ham United 21 v Manchester United U21: Premier League 2

Enorm snuoperasjon sikret U21-guttas tredje strake seier

Manchester Uniteds U21-lag fortsetter den perfekte starten på 2023 og snudde 0-2 til 3-2 borte mot West Ham i London fredag kveld

Etter en meget svak første omgang, hvor West Ham fikk spasere inn to mål de første tolv minuttene snudde det altså helt i den andre omgangen.

Joe Hugill startet snuoperasjonen fra straffemerket etter 52 minutter, før samme mann utliknet til 2-2 etter 68 minutter. Fem minutter før full tid var snuoperasjonen komplett da Sonny Aljofree stanget en corner fra Isak Hansen-Aarøen i mål.

United klatrer med det opp på 8. plass.

STARTET OPPHENTINGEN: Joe Hugill reduserte med en sikker straffe. Det ble starten på en eventyrlig omgang fra Uniteds U21-lag.

Var ikke klare fra start

West Ham sprintet ut fra startblokkene og skapte flere store sjanser de første minuttene og etter bare 8 minutter satt den første ballen i mål bak Radek Vitek som var illsint på sine lagkamerater som lot Divin Muamba danse forbi fem-seks United-spillere og sende ballen til Pierre Ekwah som enkelt satte 1-0.

Det skulle ikke ta mer enn fem minutter til før en ny ball lå i nettet, og enda en gang var det passivt forsvarsspill som gjorde at Vitek måtte plukke en ny ball ut av nettet. Divin Muamba utnyttet tellefeil fra Bernard som slapp spissen fri bak sin rygg og enkelt kunne trille inn 2-0.

Det tok over 30 minutter før United i det hele tatt klarte å få et eneste skudd mot West Hams mål, og de gikk til pause uten å ha skapt så mye som en liten målsjanse.

PÅ ETTERSKUDD: Sam Murray var som de fleste andre United-spillere på etterskudd i den første omgangen.

Magisk pauseprat

Noe må ha skjedd i garderoben i pausen, for med en gang kampen var i gang igjen spilte United med et mye høyere tempo og med spilleglede som ikke hadde vært til stede i det hele tatt i den første omgangen.

Det skulle ikke ta mer enn fem minutter før United fikk straffe etter at Sam Murray ble lagt i bakken inne i feltet og Joe Hugill ekspederte straffen enkelt i mål og tente håpet for United.

U21-laget fortsatte å trykke på og fikk lønn for strevet da Hugill igjen dukket opp som en ekte målsnik og satte sitt andre for kvelden.

Tiden begynte å renne ut og United virket slitne, men ikke så slitne som West Ham. På en corner fem minutter før full tid slo Isak Hansen-Aarøen ballen inn i femmeteren og der landet ballen på hodet til Sonny Aljofree som stanget inn 3-2 og snuoperasjonen var komplett.

FORTSATTE DEN GODE FORMEN: Joe Hugill scoret sitt femte mål på tre kamper i 2023.

Se hele terminlisten for U21-laget her.

United.no fulgte kampen live:

West Ham 2-3 (2-0) Manchester United

Premier League 2
Rush Green Stadium, London

:::: Mateo Meija (45+1)

MÅL: 1-0 Pierre Ekwah (8), 2-0 Divin Muamba (13), 2-1 Joe Hugill (str. 52), 2-2 Joe Hugill (Jurado, 68), 2-3 Sonny Aljofree (Jurado, 85)

United: Radek Vitek – Marc Jurado, Sam Murray, Björn Hardley, Di’Shon Bernard (Sonny Aljofree 46) (K) – Dan Gore, Mateo Meija – Toby Collyer, Isak Hansen-Aarøen, Omari Forson (Noam Emeran 66) – Joe Hugill

Ubenyttede reserver: Ondrej Mastny, Charlie McNeill, Tom Huddlestone

1 min: West Ham sparker i gang oppgjøret!

8 min: MÅL! West Ham tar ledelsen etter svært passivt forsvarsspill fra United. Muamba får føre ball forbi fem United-spillere og slipper ballen til Pierre Ekwah som setter ballen enkelt i mål bak Vitek som slår ut med armene mot sine lagkamerater.

13 min: MÅL! West Ham dobler ledelsen etter kontring. United ser ut til å være på riktig side, men forsvaret kommuniserer dårlig og ballen trilles ut til Divin Mubama som enkelt triller inn 2-0. Fryktelig åpning fra United.

20 min: Ny stor mulighet for West Ham og nok en gang under en kontring mot et United-lag i ubalanse. Potts finner Muamba som skyter, men skuddet går via Bernard og til corner.

23 min: Avbrekk i spillet grunnet en skade hos West Ham. Mark Dempsey benytter muligheten til et kort lagmøte og samler samtlige spillere etter en dårlig start på kampen.

26 min: Radek Vitek gjør en svært viktig redning med tanke på spenningen i kampen. Muamba spilles gjennom og alene med keeper, men får en dårlig berøring som gjør at Vitek kommer ut og får ballen unna med godt keeperspill.

33 min: United inne i en bedre periode og har mye ball, uten at de klarer å skape noe særlig. Venter fortsatt på Uniteds første avslutning i kampen.

36 min: Dan Gore med noen lekre dragninger på vei fremover i banen. Legges i bakken på 20 meter, men dommer vinker spillet videre. Gore helt uforstående til den avgjørelsen.

40 min: Bernard på etterskudd og meier ned West Hams Will Greenidge. Dommer vinker for fordel og tar en god prat med Bernard i det ballen går ut til innkast. Heldig som slipper det gule kortet der, United-kapteinen.

45+1 min: Mateo Meija pådrar seg et gult kort like før pause. Kommer for sent inn i en situasjon og klipper ned en West Ham-spiller.

PAUSE

46 min: BYTTE. Kaptein Di’Shon Bernard går av til pause og erstattes av Sonny Aljofree. Dan Gore overtar kapteinsbindet.

47 min: Hansen-Aarøen med noen lekre dragninger inne i West Hams sekstenmeter, men nordmannen klarer ikke å finne åpningen for et skudd og mister til slutt ballen.

49 min: Innbytter Sonny Aljofree hindrer det som er på vei til å bli en stor West Ham-sjanse og stopper Greenidge som er en mot en og på vei mot mål.

50 min: STRAFFE til United! Sam Murray blir løpt overende etter en corner og får seg samtidig en skikkelig nakkesleng og deiser i bakken. Dommer peker umiddelbart på straffemerket.

52 min: MÅL! Joe Hugill er sikker fra ellevemeteren og reduserer til 1-2. Keeper går til venstre og Hugill triller ballen ned i høyre hjørne. Utmerket straffe og en god start på omgangen for United. Håpet om poeng er definitivt tent!

60 min: United trykker på og ser ut som et helt annet lag det første kvarteret av denne andre omgangen. Temposkifter, og motsatte bevegelser i mye større grad enn i første omgang.

62 min: Vitek kommer ut for å plukke en corner enkelt, men mister ballen helt upresset. Er heldig som slipper unna med kun en ny corner imot.

63 min: Vitek med god redning! West Ham vinner duell nummer en og to inne i feltet før Potts får stå på bakre å avslutte. Vitek er lynraskt nede og redder bra. Ny corner.

65 min: Utrolig sjanse for Mateo Meija! Dan Gore tester skuddfoten fra 20 meter og sender keeper ut i full strekk. Det blir en retur som Mateo Meija er først på, men fra tre meter klarer han kun å sette ballen i armene på keeper som slår til corner. Der burde det stått 2-2!

66 min: BYTTE. Noam Emeran erstatter Omari Forson. Dempsey setter inn mye hurtighet ute til venstre.

68 min: MÅL! Joe Hugill. Noam Emeran slår en corner hardt inn på første stolpe. Marc Jurado tar ballen ned og sender avgårde en avslutning fra skrått hold. Treffer dårlig, men hva gjør vel det når Joe Hugill lurer inne i femmeteren og får en liten berøring på ballen og den havner i nettet. United har utliknet og ser ut som det klart beste laget. Klarer de å få for seieren?

79 min: United har overtaket, men det har vært lite som har skjedd etter Hugills 2-2-scoring. Fortsatt tid igjen til å få en avgjørelse for United her.

82 min: Brukbar mulighet for United som ruller opp ute til venstre. Emeran slår inn. Hugill misser i det han skal ta ned ballen og den spretter opp i lufta og landet på hodet til lille Hansen-Aarøen som ikke kommer godt nok over ballen til å få til noen god heading. Rett på keeper.

85 min: MÅL! Sonny Aljofree. Isak Hansen-Aarøen slår en presis corner inn i feltet, hvor han finner hodet til Marc Jurado. Spanjolen flikker videre til innbytter Sonny Aljofree, som i sin første kamp for U21 setter hodet til og stanger inn 3-2 til United. For en snuoperasjon av Uniteds neste generasjon!

89 min: Enorm mulighet for West Ham! Simon-Swyer kommer fra dypet på et innlegg langs bakken og banker ballen i tverrligger fra 10 meter. Der er United heldige som ikke får et sent baklengsmål.

90+1 min: Hansen-Aarøen viser frem sin fine teknikk og holder på ballen i en periode hvor United forsøker å bruke tid. Vinner mange meter og får brukt nærmere et halvminutt før han mister ballen.