Ingen avgjørelse på Goodison

Med Anderson og Fábio på banen spilte U21-laget uavgjort mot Everton.

Manchester United v Sevilla - Rio Ferdinand Testimonial

De to målvaktene, Ben Amos og Mason Springthorpe, gjorde begge flere gode redninger og reddet i så måte sitt respektive lag.

Vi fulgte kampen LIVE nederst i artikkelen!

United startet kampen med førstelagsspillerne Anderson og Fábio, mens Adnan Januzaj som ventet fikk fri etter 90 minutter mot Southampton. Wilfried Zaha var imidlertid forventet en plass i laget til Warren Joyce, men var ikke med til Merseyside.

I første omgang var United det dominerende laget og hadde flere gode muligheter mot slutten av omgangen. Tom Lawrence, Larnell Cole og Will Keane hadde alle gode sjanser i en periode United-laget spilte hurtig og attraktiv angrepsfotball.

Etter hvilen brettet Everton opp ermene og jobbet seg inn i kampen. Med blant annet to stangskudd kunne det solide U21-laget fort tatt ledelsen.

Selv om begge lag helt klart ønsket å jage et vinnermål var det mange slitne bein mot slutten, og kampen endte til slutt 0-0. I alle sine kamper hittil i år har U21-laget scoret minst to mål, men i kveld ville det seg altså ikke.

Resultatet betyr at United nå står med syv poeng på fire kamper.

På onsdag er Nicky Butts U19-lag i aksjon mot Real Sociedad på AJ Bell Stadium klokken 15.00 skandinavisk tid.

TABELLEN TERMINLISTEN SPILLERSTATISTIKK

Everton U21 – Manchester United U21 0-0

United: Amos, Varela, Thorpe (k), M. Keane, Fabio, Cole, Anderson (Blackett 62), James, Ekangamene, Lawrence (Weir 76), W. Keane.

Ubenyttede reserver: Sutherland, Love, Pereira, Barmby.

Everton: Springthorpe, Hibbert, Touray, Lundstram, McLaughlin, Browning (k), Williams, Grant, Hope, Long, Kennedy.

Innbyttere: Griffiths, Green, C. Duffus, T. Duffus, Shannon.

LIVE

0: Straks klart for kampstart. Anderson og Fábio er altså med for United, mens Wilfried Zaha merkelig nok ikke er med overhodet. Everton stiller for øvrig med rutinerte Tony Hibbert.

1: Kampen er i gang.

10: Ingen store sjanser så langt, men begge lag tilstreber angrepsfotball med høyt tempo, så her vil det bli sjanser.

12: Lawrence utfordrer fra venstre, men skuddforsøket blokkeres.

13: M. Keane header den påfølgende corneren rett på keeper Springthorpe.

16: Skuddforsøk fra Cole. Over og ut.

18: To sjanser på 30 sekunder for Everton. Først er det et farlig langskudd Amos slår ut til corner, før Hibbert følger opp med en heading på corneren som United-keeperen også er på.

21: God United-mulighet! Fabio legger inn med ytterssiden fra venstre og treffer en forstyrret Lawrence som styrer ballen utenfor stolpen.

26: United er i ferd med å feste et grep om kampen nå. Midtbanen har mye ball og triller hurtig. Lawrence og Anderson med skuddmuligheter det siste minuttet.

32: Stor sjanse! Cole spiller til Lawrence som på nydelig vis flikker W. Keane igjennom med hælen fra 16-metersstreken. United-spissen som har svært god siden comebacket skyter imidlertid like utenfor Everton-målet.

34: United får merkelig mye tid og rom i målgården til Everton. Ballen ender til slutt hos Cole som meier ballen over.

35: Krisepasning av Everton-keeper Springthorpe som spiller ballen rett i beina på Tom Lawrence. Waliseren blir naturligvis litt overrumplet og setter ballen svakt til side for mål. Der skulle det vært mål!

36: United bombarderer Everton-målet nå, men hittil har det kun vært med løskrutt. Sist ute er W. Keane som etter et nydelig mottak smeller til fra 11-12 meter. Morsomt å se på United nå, og det ligger definitivt et mål i luften her.

40: Fabio prøver en Beckham-banan på et frispark fra hjørnet av 16-meteren, men ballen går over. Brasilianeren må nok trene litt til før de der sitter.

43: Kjemperedning av Amos! Everton-spiss Hope brenner til fra kort hold på direkten, men Amos er raskt nede og redder.

45+2: Det er bedre, Cole! 20-åringens tredje skuddforsøk er hans beste i den førsteomgangen. Har retning for krysset, men Everton-keeper redder.

PAUSE: United har definitivt vært farligst frempå og en kort periode var det nærmest en skuddtreningsøkt mot Everton-buret. Spillet sitter, men avslutningene svikter. Spesielt har midtbanen med Anderson, James, Cole og Ekangamene fungert godt.

46: Everton er klare til å ta avspark. Ingen bytter på noen av lagene.

46: 6,004 tilskuere på Goodison i kveld. Blant dem er kjente fotballpersonligheter som Gareth Southgate, Roberto Martinez, Steve Round, Noel Blake, Ross Barkley og Leighton Baines.

54: James med skuddforsøk fra svært skrått hold. Ikke spesielt farlig. Andreomgangen har startet noe roligere enn hvordan førsteomgangen ble avsluttet.

57: Everton litt mer med nå.

58: Ble W. Keane snytt for straffespark? En Everton-forsvarer takler spissen hardt, og reprisene viser at det kan ha vært et straffespark.

59: Cole må stille inn siktet igjen. Blåser et frispark over.

60: Everton-spiss Long med en markkryper på et frispark fra 18-20 meter. Rett i klypene på Amos.

62: Anderson har fått én time og byttes ut. Venstreback Tyler Blackett kommer inn.

70: Nå er det Everton som har tatt grep her. Skummelt volleyskudd går like utenfor.

71: United har ingen utpregede matchvinnere på benken, men Jack Barmby og Andrea Pereira kan potensielt være to jokere.

73: Kampens største sjanse for Everton! Long befinner seg plutselig alene med keeper etter at United aldri får klarert ordentlig og smeller til på direkten. Amos redder halvvolleyen med beinet før ballen treffer stanga. Svært god parade!

75: W. Keane med et godt skudd fra skrått hold. Slås til corner.

76: Lawrence ut, James Weir inn.

81: Svakt av Keane som mister ballen i eget forsvar. Long stormer mot mål og fyrer løs fra 16 meter, og ballen går stang ut. Der er United heldige!

85: Mange av spillerne er tydelig slitne, men begge lag virker å gå for seieren.

87: Brukbar mulighet for Everton når Hope får skutt etter et innlegg.

90: Ordinær tid er over. Får vi en avgjørelse?

SLUTT: Etter en svært god førsteomgang hvor United dominerte, spesielt i siste halvdel, var kampen mer jevnspilt etter pause. Totalt sett en god fotballkamp av to angrepsvillige og ambisiøse U21-lag. United hadde definitivt sjanser nok til  å ta hjem seieren, men ble også reddet av målvakt Ben Amos ved et par anledninger.

Forhåndsstoff

Mannskapet til Warren Joyce har ikke spilt én eneste ligakamp siden 16. september da Bolton ble beseiret 4-1 hjemme på AJ Bell Stadium. Riktignok har ungguttene spilt Manchester Senior Cup mot Bury (3-3) og Bolton (4-0) i mellomtiden, men det er ingen tvil om at flere av spillerne nå er desperate etter kamptrening.

United har kun spilt tre kamper i ligaen, hvorav to har blitt seire. Laget ligger helt nede på 17. plass, men dette er naturligvis på grunn av det lave antallet kamper. Ledende Sunderland har til sammenlikning spilt hele åtte kamper så langt.

Motstander Everton ligger på 5. plass med 13 poeng på syv kamper, og skal nok by på en utfordring på Goodison Park.

En spiller United-forsvaret må være spesielt oppmerksom på er spissen Chris Long. 18-åringen var i U20-troppen til England i sommerens VM og er lagets toppscorer med tre mål. John Lundstram var også med i U20-VM.

Når det gjelder United-laget er som kjent flere spillere forsvunnet på lån, deriblant Jesse Lingard (Birmingham), men troppen er fremdeles sterk da spillere som Michael Keane, Tom Thorpe, Larnell Cole og Will Keane fortsatt er på plass.

Kanskje får vi også se én eller to førstelagsspillere i aksjon? Adnan Januzaj spilte full kamp mot Southampton og blir trolig hvilt, men det kan fort være at en kampsugen Wilfried Zaha eller Fábio er på plass på Merseyside.

U19-laget til Nicky Butt spiller kamp allerede på onsdag mot Real Sociedad, men ingen av de faste U21-spillerne er blitt brukt i UEFA Youth League så langt så det er lite sannsynlig at det vil påvirke laguttaket.