– En av verdens beste

Robin van Persie roser en mann som sjelden nevnes.

18 mål og seks målgivende på 25 seriekamper.

I tillegg fire mål på fem kamper i FA-cupen og Champions League.

Det er lett å fastslå at Robin van Persies overgang har vært en suksess etter at han kom fra Arsenal i sommer.

– Han vinner poeng for oss

Selv roser han United-trener Rene Meulensteen.

– Jeg har hatt mange gode trenere, men han er virkelig en av verdens aller beste, sier Van Persie til nederlandsk presse før onsdagens landskamp mellom Nederland og Italia.

– Han forbereder oss til hver eneste kamp, og hver kamp er annerledes. Derfor endrer vi ting i spillet vårt slik at vi vet nøyaktig hva vi kan forvente. Hver gang kommer det riktig ut, fortsetter han.

– Jeg vil faktisk si at han (Meulensteen) vinner poeng for United ved måten han forbereder oss til kamper på.

Han nevner flere eksempler, blant annet 3-2-seieren borte mot Chelsea.

– Jeg scorer etter et lavt innlegg fra Antonio Valencia fra høyresiden. Det kan virke tilfeldig, men det er akkurat det vi har trent på hele uka. Det var deres svake punkt. Det var også viktig at avslutningen skulle være lav. Det er sånne detaljer som er avgjørende, og det er sånne ting vi trener på.

Mer muskler

Han har også blitt faere til å ta vare på kroppen sin. Det er en av hemmelighetene bak at han nå har et par år sammenhengende uten skader.

– Jeg er også blitt sterkere. Før lå vekta mi på 77-78 kilo. Nå er den 81 kilo. Men de tre kiloene er ekstra muskler. Ellers gjør jeg ikke så mye annerledes, egentlig. Jeg er litt tyngre, men også sterkere i duellene.

– Som jeg sa, det er detaljene som utgjør forskjellen.