– En spesiell kamp for meg

Det sier Marcus Rashford, som innrømmer at møter med Arsenal på Old Trafford betyr noe helt eget.

Kanskje er det heller ikke så rart at 21-åringen anser kamper mot Arsenal som spesielle, i hvert fall ikke med tanke på det han opplevde den gang han som sylfersk førstelagsspiller fikk sin ligadebut mot nettopp londonerne.

Datoen var 28. februar 2016, og den da 18 år gamle Manchester-gutten, som bare tre dager tidligere hadde debutert med to scoringer i 5-1-seieren over danske Midtjylland, gjentok sensasjonelt nok bedriften i sitt første møte med onsdagens gjester.

Rashfords to scoringer, for øvrig kampens to første, samt en fulltreffer fra Ander Herrera, ble den gang helt avgjørende for at Arsene Wengers mannskap måtte dra tomhendte hjem til Nord-London med 3-2-nederlag i kofferten.

Det er et oppgjør Rashford selvsagt minnes med stor glede. Likevel er han snar med å påpeke at onsdagens gjester nok er av en annen kaliber denne høsten. 

LES OGSÅ: Preview foran møtet med Arsenal

HOPPENDE GLAD! Med Guillermo Varela og Juan Mata som tilskuere, jubler Marcus Rashford over sitt første ligamål, mot Arsenal på Old Trafford, 28. feb. 2016.

– Arsenal er bedre nå

– De har et nesten helt nytt lag og de spiller bedre fotball. De er mer aggressive og de har nå et at ligaens sterkeste lag. Alt dette må vi ta med i betraktningen, sier han i et intervju med MUTV, via ManUtd.com.

Kanskje kunne han ha lagt til at mens Arsenal har blitt bedre, har Manchester United tatt flere steg tilbake. Likevel har Rashford beholdt (t)roen før kveldens møte. For som han sier:

– Uansett hva som skjer må vi forsøke å få med oss de tre poengene.

«De har et nesten helt nytt lag og de spiller bedre fotball. De er mer aggressive og de har nå et at ligaens sterkeste lag.»
- Marcus Rashford

Tøff oppgave

På papiret, og ikke minst på bakgrunn av det Arsenal presterte mot sin arge Nord-London-rival Tottenham i helgen [vant 4-2], kan akkurat det synes som en bortimot uoverkommelig oppgave. United har nemlig gått tre Premier League-kamper uten seier og vært til dels heldige som i det hele tatt har fått med seg to poeng av ni mulige.

2-2 mot svake Southampton i helgens kamp på St. Mary’s ble nok en skuffelse for Rashford & co., som for åttende gang i høstens Premier League-spill måtte se sine motstandere ta føringen. Først på 0-2 så det ut til at alvoret gikk opp for spillerne – om enn bare for en kort stund.

MER ENN EN HÅNDFULL – Marcus Rashford på farten i Southampton.

To målgivende på St. Mary’s

Faktisk var det Marcus Rashford som var mannen bak opphentingen på sydkysten. Der avsluttet han to strålende forseringer ved å fôre henholdsvis Romelu Lukaku og Ander Herrera med målgivende pasninger. Til slutt resulterte disse i at det ene poenget ble med tilbake til Manchester. Like fullt var det et nedslående resultat mot en av Premier Leagues nedrykkskandidater.

– Ja, det var skuffende medgir Rashford, og klandrer lagets manglende evne til å være på hugget fra start av.

– Det var slett ikke slik vi skulle ha startet kampen, innrømmer han.

– Men så vokste vi inn i oppgjøret, spesielt utover i første omgang da vi begynte å spille bedre fotball og skape sjanser. Allikevel, vi kan ikke forvente å ta tre poeng når vi starter slik vi gjorde. Vi må gjøre det mye bedre enn som så, sier han, og da tenker han først og fremst på kveldens kamp, mot klubben han ligadebuterte så strålende mot.