Briljerte i viktig kamp

Dean Henderson tapte viktig kamp, mens Axel Tuanzebe vant viktig kamp.

Vi har sett på hvordan det har gått med de utlånte hittil denne helga.

Sheffield United 0-1 Leeds United

Både Sheffield United og Leeds United er med i kampen om direkte opprykksplasser på nivå to, og lørdagens møte mellom klubbene var derfor en svært viktig kamp.

Kampen ble spilt på Bramall Lane, og Dean Henderson stod selvsagt i Sheffield United-buret.

Henderson har hatt en veldig god sesong for Sheffield United (og har blitt en populær spiller der), og ble sist helg kåret til banens beste i et annet Yorkshire-derby, men mot Leeds gikk det dessverre galt.

Han sentret ballen rett til en motspiller, som kunne gi den til en lagkamerat som satte ballen i det tomme buret Henderson hadde forlatt. Det så ut som om han rett og slett blingset, og trodde det var en hjelpende medspiller han hadde i nærheten av seg.

En stygg feil, og Sheffield United tapte med det toppkampen. Henderson stod godt i resten av kampen, men det blir dessverre fort glemt akkurat her.

Nå vil han nok bare slå tilbake så fort som mulig.

HAR VÆRT GOD: Dean Henderson, her fra midtukeseieren mot Brentford.

Middlesbrough 0-3 Aston Villa

Aston Villa viste at de mente alvor ved å knuse Middlesbrough på bortebane lørdag kveld. Boro kunne gått opp på direkte opprykksplass, men ble utspilt av Dean Smiths Villa.

Axel Tuanzebe kom ikke på scoringslista slik stopperkollega (og ex-red) James Chester gjorde, men det var Tuanzebe som var stjernen i forsvaret, ifølge Birmingham Mail.

De gir ham karakteren 8,5 – den var det bare Anwar El-Ghazi som kunne matche – og gir Tuanzebe følgende omtale:

– Toppklasse. Var rolig hele kampen, kald under press og presis i pasningsspillet. Blomstrer under øynene på Smith og John Terry, og hans samarbeid med Chester utvikler seg raskt. En utrolig fortjent «clean sheet».

NYESJEFEN: Axel Tuanzebe ser god ut under Dean Smith.

Hearts of Midlothian 1-2 Rangers

Hearts toppet lenge tabellen, men er inne i en total formsvikt – godt hjulpet av en skadekrise – nå mister også Jimmy Dunne, som har vært forsvarssjefen i det siste, hele desember.

Det ble et nytt tap mot Rangers.

Demetri Mitchell spilte hele kampen for Hearts, og The Scotsman gir ham karakteren 6 for innsatsen. Han skal ha hatt en vanskelig dag, men redder en brukbar karakter på grunn av en del gode offensive løp.

Hearts har nå tapt fire ligakamper på rad, og før dette oppgjøret hadde de ikke scoret siden 23. oktober.

TØFFE TIDER: Hearts sliter for tiden.

Shrewsbury Town 1-0 Scunthorpe United

Stuart McCall gjorde tre endringer på Scunthorpe-laget, og én av de endringene var at Cameron Borthwick-Jackson kom inn på laget.

Han spilte hele kampen da Scunthorpe røk ut av FA-cupen.

Scunthorpe bommet på et straffespark i sluttminuttene, og var altså ganske nære ved å sikre seg en omkamp.

Celtic 1-0 Aberdeen

James Wilson fikk de siste 20 minuttene av den skotske ligacupfinalen, men klarte ikke å hindre tap.

Wilson kom seg ikke til noen skuddmuligheter mens han var på banen, og Aberdeen får heller håpe å gjøre det bedre i andre cupturneringer.

Andre:

  • James Wilson starter på benken i Aberdeens ligacupfinale mot Celtic (16.00). Oppdateringer fra denne kampen kommer sannsynligvis ikke på united.no før sent søndag kveld.
  • Timothy Fosu-Mensah var ikke i Fulhams tropp mot Chelsea.
  • Matty Willock var ikke i St. Mirrens tropp da de tapte 1-3 på hjemmebane mot Hamilton – en sånn type kamp en må vinne om en skal unngå nedrykkskamp.
  • Joel Castro Pereira ble sittende på benken hele kampen for Vitória Setubal da de lørdag vant 1-0 borte mot Marítimo.
  • Spillefri for Kieran O’Hara og Macclesfield denne helga. Sol Campbell har for øvrig nettopp blitt manager i klubben.