En SMS var det som skulle til

Hørte på kona.

(Merk: på bildet over er Solskjær sammen med Kristiansund-trener Christian Michelsen)

Kristiansunds daglige leder Kjetil Thorsen skriver på klubbens hjemmesider om hvordan han fikk til å få til en treningskamp mot Manchester United.

Etter at United hadde slått PSG ut av Champions League var han nemlig sikker på at Ole Gunnar Solskjær skulle få jobben som United-manager på permanent basis.

– 6. mars i år klarte Ole Gunnar (Solskjær) og Manchester United den bragden det var å slå ut PSG av Champions League.

– Neste morgen satt jeg sammen med min kone Kari ved frokostbordet og samtalen dreide seg, som så ofte, om fotball. Nå må vel Ole Gunnar få jobben fast i United sa jeg, tenk om vi en gang får spille mot Manchester United.

Kona til Thorsen svarte kontant.

– Send han en SMS da vel, det verste du får er et nei!

KBKs daglige leder gjorde som kona Kari sa og sendte en melding til Solskjær. Like etter meldingen ble sendt kom svaret.

– «Tommel opp».

Telefonsamtalen

Noen uker etter seieren mot PSG var Kristiansund i Marbella for å gjøre de siste forberedelsene inn mot Eliteserie-starten.

Det var da den store nyheten kom.

– Det er Ole Gunnar på tråden, sa Solskjær.

– Vi kan spille mot KBK i Oslo i slutten av juli om dere ønsker.

Returnerer til Norge: 30. juli skal Manchester United møte Kristiansund på Ullevaal Stadion.

Thorsen beskriver situasjonen som surrealistisk og overveldende.

– Følelsen av å få en slik telefon var overveldende og plutselig var det en realitet; Kristiansund Ballklubb skal spille mot Manchester United på Ullevaal Stadion foran 28.000 tilskuere. 

Videre legger han ikke skjul på at det at Ole Gunnar Solskjær er fra Kristiansund var en fordel.

– At Ole Gunnar er nordmøring og kristiansunder er selvsagt en medvirkende årsak til at klubben nå får denne muligheten.

Kjenner hverandre

Selv om det er fire års forskjell på de to hovedpersonene, har de likevel vært en del sammen i barndommen. De to spilte sammen for lilleputtlaget og A-laget til Clausenengen.

– I voksen alder var jeg så heldig å få spille med Ole Gunnar på CFKs A-lag i noen år.

For førti år siden traff Thorsen den nåværende United-manageren for første gang. Han var keeper for Clausenengens lilleputtlag som deltok på en cup i Gøteborg. Trener for laget var Solskjærs far Øyvind, og han hadde tatt med seg sin seks år gamle sønn.

– Jeg husker Ole Gunnar var med, han var seks år og ble fort vår maskot som bidro med godt humør og han ble raskt en av oss gutta som var noen år eldre.

United møter Kristiansund på Ullevaal Stadion, tirsdag 30. juli klokken 19.00.

Det er fortsatt noen få billetter igjen.

Her kan du kjøpe billett.