Elsker å møte West Ham

I ni strake kamper scoret Romelu Lukaku mot sesongens første Premier League-motstander.

Den nye spissen markerte starten på United-karrieren med scoring mot Real Madrid i tirsdagens 1-2-tap i den europeiske supercupfinalen og sikret seg dermed en plass på listen over United-spillere med mål i debuten.

Der er han i godt selskap med blant andre Ole Gunnar Solskjær (Blackburn, 1996), Ruud van Nistelrooy (Liverpool, 2001), Louis Saha (Southampton, 2004), Wayne Rooney (Fenerbahce, 2004), Henrik Larsson (Aston Villa, 2007), Javier Hernandez (Chelsea, 2010), Anthony Martial (Liverpool, 2015), Marcus Rashford (Midtjylland, 2016) Zlatan Ibrahimovic (Leicester, 2016).

Søndag venter den første opptreden på Old Trafford i Premier League, når Slaven Bilic kommer på besøk med meksikaneren på listen ovenfor som en av West Hams mange forsterkninger.

Romelu Lukaku kunne ikke bedt om en bedre motstander i serieåpningen.

Ni mål på tolv kamper

Det er nemlig ingen lag 24-åringen har scoret flere mål mot enn West Ham.

Fra 2013 til 2016 scoret Lukaku i ni Everton-kamper på rad mot London-laget, sju i Premier League og to i FA-cupen. Rekken tok imidlertid slutt da lagene spilte 0-0 på London Stadium i april.

Lukaku skal også ha notert seg for til sammen fire målgivende pasninger på tolv kamper mot West Ham, ifølge oversikten til nettstedet Transfermarkt.com.

Bak West Ham, følger Sunderland (åtte scoringer) og Aston Villa (seks scoringer) som United-spissens favorittmotstandere.

Når vi legger til at Lukaku scoret i sin første Premier League-kamp for både West Bromwich og Everton, sier vel det at alt burde ligge til rette for et Lukaku-mål på Old Trafford på søndag?

Faktisk var det også mot nettopp West Ham han scoret sitt første mål for Everton.

MÅL – IGJEN: Romelu Lukaku header Everton i ledelsen mot West Ham på Goodison Park i oktober i fjor.

Også Zlatans favoritt

Tolv kamper mot West Ham har imidlertid ikke gitt den tidligere Everton- og West Bromwich-spissen mer enn fem seirer. Samtidig hører det med til historien at kun Sunderland har gitt Lukaku flere seirer med seks.

Zlatan Ibrahimovic rakk for øvrig også å gjøre det til en vane å score mot West Ham. Svensken slo til i både 1-1-oppgjøret på Old Trafford og 2-0-seieren i London i Premier League, og sto for to av målene i 4-1-seieren i ligacupen.

Forrige gang Manchester United tapte hjemme for West Ham var i 2007, da Carlos Tevez ble matchvinner med sin scoring for bortelaget.

https://www.facebook.com/unitedno/videos/10155520618199330/