– Ikke snakk om Mason og fotball-EM

Harry Kane er ute i det meste av sesongen, og kan også miste fotball-EM. Det er det siste fra Tottenham-leiren.

Derfor var det kanskje ikke så rart at de engelske journalistene kastet seg over muligheten for at Mason Greenwood kunne bli en av dem som er et alternativ i den engelske EM-troppen.

– Hans fokus må være utvikling

Ole Gunnar Solskjær maner imidlertid til ro rundt 18-åringen som har scoret ni mål for Uniteds førstelag på bare 1.214 minutter denne sesongen.

– Mason vil få en topp karriere og en lang karriere. Gi ham tid nå, før vi snakker om England og fotball-EM. Hans fokus må være å spille for oss og bli bedre. Så skjer det andre eventuelt av seg selv hvis han spiller bra for oss.

– Han har også akkurat blitt tatt ut for U21, så jeg synes fokuset skal være på hans egen utvikling, sa Solskjær.

Vel vitende om at Greenwood debuterte for det engelske U21-landslaget bare 17 år gammel i september, og at han scoret sitt første mål for U21-laget like etter at han fylte 18.

39 mål på tre mann

Samtidig er Greenwood del av et potent United-angrep.

Som united.no skrev om mandag så har Greenwood, Marcus Rashford og Anthony Martial denne sesongen scoret flere mål enn Liverpool-trioen Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané – selv om United-gutta har spilt atskillig mindre fotball enn de tre.

LES SAKEN: Nå er de foran Mané, Salah og Firmino

– Men jeg vil ikke ha noe ære (for hvor bra de har gjort det).

– De jobber hardt og har gjort det bra. Ni mål fra Mason på vel under 20 kamper er fantastisk (red.anm: Greenwood har totalt 26 starter/innhopp). Marcus utvikler seg hele veien, mens Anthony vel var ute med skade i seks-åtte uker også.

– De har imidlertid imponert, de trener bevisst på avslutninger og angrepsmønstre. Så handler det om stabilitet, og jeg tror bare at vi vil få se mer fra dem siden de er så unge, sa United-manageren.

LES OGSÅ: Solskjær ville ikke si noe om Bruno Fernandes