Dobbeldose Ajose

Nicky Ajose (bildet) scoret to da U18 vant klart.

Paul McGuinness’ elever møtte lørdag middag Middlesbrough borte, og spilte etter rapportene å dømme en meget god kamp. Dette gjenspeilet seg da også i målprotokollen, for etter 90 minutter viste den at United hadde gått seierende ut av oppgjøret med fire mål mot ett.

Det var imidlertid hjemmelaget Middlesbrough som kom best igang på Rockliffe Park. Det tok nemlig bare syv minutter før United-keeper Conor Devlin måtte hente ballen ut av nettmaskene etter et glimrende skudd av vertenes Cameron Park.

Men United lot seg ikke bringe ut av fatning av det tidlige baklengsmålet. De fortsatte som om ingenting var hendt, og fikk sin første belønning idet kampuret gjorde seg klart til å runde av den første halvtimen.

Da kom Nicky Ajose alene mot keeper og satte kaldt og rolig inn sin første scoring for dagen.

Kvarteret senere, i omgangens siste spilleminutt, fikk så midtstopper Tom Thorpe æren av å sende gjestene i ledelsen. Fra kort hold satte han ballen i nettmaskene etter en corner, en scoring som satte en alvorlig støkk i hjemmelagets spillere.

Da Ravel Morrison fulgte opp med 3-1 seks minutter etter sidebytte, og Ajose plusset på med ytterligere en scoring fem minutter senere, gikk luften helt ut av vertene.

Med denne seieren styrket United-juniorene sin posisjon i toppen av Academy League Gruppe C.

De to nærmeste konkurrentene måtte nøye seg med hvert sitt uavgjortresultat, og dermed har Paul McGuinness’ elever sikret seg et forsprang på tre poeng ned til West Bromwich og fire til Everton. Sistnevnte har riktignok en kamp til gode på United.

KAMPFAKTA

Middlesbrough 1 – 4 United

07. min.: 1-0 Cameron Park

30. min.: 1-1 Nicky Ajose

45. min.: 1-2 Tom Thorpe

51. min.: 1-3 Ravel Morrison

56. min.: 1-4 Nicky Ajose

United: Conor Devlin – Reece Brown, Tom Thorpe (Michele Fornasier), Sean McGinty, Zeki Fryers – Larnell Cole, Paul Pogba, Ravel Morrison (Etzaz Hussain), Nicky Ajose – Will Keane, John Cofie (Jesse Lingard).