– Disse tallene er veldig gode

Van Gaal har troa på forsvaret sitt.

Manchester United måtte se sin rekke på ti ubeseirede ligakamper ta slutt mot Southampton forrige uke. Plutselig hadde de to lagene byttet plass, og United lå plutselig tolv poeng bak Chelsea. Det har ført til spørsmål, kanskje først og fremst vedrørende Louis Van Gaals hyppige bruk av 3-5-2.

Da nederlenderen fikk sin første seier som manager for de røde djevlene, var det med en diamantformasjon mot nettopp Queens Park Rangers. Er dette tidspunktet å ta i bruk en tidligere suksessfull oppskrift?

Syv baklengs på tolv kamper

Uansett mener stabukken at forsvarsspillerne fortjener skryt, og ikke kritikk. Samtidig mener han at kampen mot Saints tegner et uriktig bilde av situasjonen i klubben.

– Man kan ikke bare dømme den defensive organiseringen. For eksempel, mot Southampton, hadde vi 60 prosent ballbesittelse. Vi var det dominerende laget, men vi tapte, og resultatet er naturligvis alltid det viktigste aspektet, sa Van Gaal til MUTV.

Arsenal v Manchester United - Premier League
DDG: En mulig årsak til at antallet baklengsmål ikke er større.

For det er ett faktum han ikke lar gå ubemerket hen. United har bare sluppet inn syv mål på tolv kamper.

– Defensivt, så sier alle at jeg ikke har de riktige forsvarsspillerne. Men de kan ikke skrive det lenger, fordi disse tallene er, naturligvis, veldig gode.

Ellers mener Van Gaal at medienes hardkjør i kjølvannet av Southampton-kampen i hovedsak er uberettiget.

– Folk, først og fremst mediefolk, sier ting og tang. Men vi har bare tapt én av tolv kamper, og selv da var det bare 0-1. Når man ser på kampen, kommer man fram til at Manchester United var det bedre laget. Det er ikke så dårlig. Jeg har også lest i avisene at jeg var nominert til Manager of the Month, så det er ikke så ille som noen av mediene skriver.

Burnley v Queens Park Rangers - Premier League
LANGE OPPSPILL: Charlie Austin er en potensiell mottaker, avslutter og målgjører.

Ingen enkle kamper

QPR har visstnok ikke slått United på Loftus Road siden 1989, og kommer inn i kampen med to tap friskt i minne. Først cupnederlaget mot League One-laget Sheffield United, etterfulgt av nullpoengeren mot det vordende Championship-laget Burnley. Harry Redknapp håper på å unngå sitt tredje strake tap, mens Louis van Gaal jakter sin tredje ligaseier på bortebane.

Sistnevnte gjør ingen forsøk på å drepe klisjeen om at det ikke finnes enkle kamper i Premier League.

– Jeg forventer mange lange oppspill, som er vanskelig å forsvare seg mot, og de er et av de beste hjemmelagene i ligaen. Så det er ikke noen enkel match, men jeg tror heller ikke det finnes noe sånt i Premier League.