– Disse seirene viser at vi er klare for tittelkamp

Nemanja Matic og Paul Pogba fikk tirsdag oppgaven med å styre Uniteds midtbane. Det gjorde de svært godt, ifølge Ole Gunnar Solskjær, og til slutt var det franske Pogba som ble nøkkelen til tre nye poeng for laget fra Old Trafford.

Etter en ny hardt utkjempet batalje, ble det igjen sliteseier for United og serbiske Matic mener det er disse kampene som definerer en tittelkandidat.

– Jeg synes disse typene seiere viser at vi er klare for å slåss om tittelen, sier 32-åringen til MUTV.

Midtbaneankeret mener at United til tider stresser for mye med å få det første målet, men at dette ikke var tilfellet på Turf Moor tirsdag kveld.

– I dag viste vi modenhet og at vi er smarte. Det er alltid hardt å vinne på denne banen, mot Burnley. Vi forberedte oss bra og jeg synes at vi fortjener disse tre poengene.

– Vi har mye kvalitet i laget, det må du bruke i disse kampene. Vi må være tålmodige og ikke få panikk, fordi med så mye kvalitet vil det komme en avgjørende situasjon i løpet av 90 minutter og det var det som skjedde i dag.

Forutså kampbildet

Kampbildet ble kanskje slik de fleste hadde forventet på forhånd. Burnley spilte fysisk, presset fra start og forsøkte å stenge igjen bakover.

DUELLSPILL: Det ble en krig ute på Turf Moors gressmatte.

Det var United forberedt på, sier Matic.

– Trenerne forklarte før kampen, da vi hadde et møte, at kampen kom til å bli eksakt slik som den ble i kveld. Gjennom kampen måtte vi tilpasse oss til deres spillestil og det synes jeg vi gjorde bra. Samtidig hadde vi noen perioder der vi spilte god fotball og skapte sjanser.

– Ser du kampen under ett, tror jeg alle vil være fornøyde.

32-åringen sier at det nå handler om å legge oppgjøret mot Burnley bak seg.

– Nå må vi glemme denne kampen kjapt og fokusere på den neste.

– Liverpool blir en test

Det kan være lurt, fordi neste motstander er regjerende mester Liverpool. United går inn i kampen som ligaledere, med tre poeng ned til scouserne.

Ole Gunnar Solskjær sier at toppkampen «ikke kunne kommet på et bedre tidspunkt» og Matic forteller også at han er klar for kamp.

– La oss se hvordan vi gjør det på søndag. Vi drar dit for å konkurrere med dem og se hvor vi er selv. De er blant de beste lagene i ligaen, men jeg tror vi er klare.

LIGALEDERE: United kunne feire tabelltopp med seier mot Burnley.

Både Solskjær og flere av spillerne har vært bastante på at det er for tidlig å snakke om noen gullkamp.

Samtidig går ikke Matic av veien for å si at tabellposisjon ikke er helt betydningsløs.

– Vi har spilt 17 kamper og topper tabellen. Det viser noe. Spiller du fem eller seks kamper og ikke er på topp, kan du skylde det på uflaks, men etter 17 kamper handler det definitivt ikke om flaks.

Serberen understreker likevel det vi hører hver gang det er snakk om tittelkamp, nemlig at gruppen tar alt kamp for kamp.

– Det viser at det er en kvalitet, men vi kan ikke slappe av. Vi må konsentrere oss om hver kamp, ta det kamp for kamp og alltid tenke at den neste kampen er den viktigste.