– Kunne ikke bedt om et bedre tidspunkt å møte dem på

Ole Gunnar Solskjær møter pressen etter seieren mot Burnley, som gjør at hans United leder Premier League.

Bortekampen mot Burnley endte opp med en sliteseier for Ole Gunnar Solskjærs mannskap. Til slutt var det altså United som kunne ta med seg tre poeng hjem til Old Trafford, etter en hardt utkjempet batalje.

Solskjær gir forsvaret mye av æren for tirsdagens triumf.

– Vi har vært her noen ganger og det har vært litt sånn i det siste at vi kan reise hjem med en null. Det er mye på grunn av spillerne og de forberedelsene vi har gjort. Vi vet at det er tøft og at vi må forsvare oss veldig godt, så får man håpe at man skaper noe. Det gjorde vi nok til å vinne kampen, det er jeg ikke i tvil om, men det var tøft og spennende på slutten, forteller Solskjær til TV 2.

På ny måtte altså laget kjempe hele veien inn for de tre poengene, noe laget har gjort flere ganger i det siste. Solskjær mener laget spilte bedre enn resultatet tilsier, men at en ny sliteseier viser lagånden i gruppen.

– Vi har utviklet en vane av å komme oss over linjen. Selv om det kunne blitt mer komfortabelt til slutt, fordi jeg synes vi spilte virkelig bra i andre omgang og burde hatt et andre og tredje mål, kunne du se hvor mye det betyr for guttene da vi forsvarte på slutten. Luke setter hodet til og det er helt flipperspill der inne. Det er en slik kamp der man sukker lettet ut når det er over, sier nordmannen til MUTV.

– Vi var både heldige og gode, sier han til Sky.

Til tross for at United-treneren mener at sliteseirene viser lagmoral, vil han helst vinne med mer.

– Jeg vil heller vinne 4-0, det er så mye mer komfortabelt mot slutten. På 1-0 må du overleve ett eller to store øyeblikk, slik som vi gjorde. 

Roser Pogba

Paul Pogba ble tungen på vektskålen, etter at hans volleyavslutning ble kampens eneste scoring. Franskmannen virker å komme i stadig bedre form, etter det som har vært en trøblete sesong.

Solskjær påpeker at 27-åringen slet mye med skader foregående sesong, at han fikk coronaviruset på sommeren, før han igjen ble skadet på landslagsopphold med Frankrike.

Nå mener nordmannen at Pogba virkelig har kommet i gang med sesongen.

– Nå har han virkelig kommet i form fysisk, også har han kvaliteter. Målet var jo veldig, veldig bra.

– Jeg har alltid sagt at Paul er en stor, stor spiller for oss. Han er en fin type i garderoben og en guttene ser opp til. Han er verdensmester. Jeg synes vi ser det beste av Paul for øyeblikket og han blir bedre og bedre for hver kamp.

JUBEL: Paul Pogba sikret United tre poeng borte mot Burnley.

Kommenterer VAR-avgjørelsen

Der den andre omgangen til slutt ble kjennetegnet ved Pogbas scoring, ble den første i stor grad preget av dommeravgjørelser. Blant annet så VAR ut til å vurdere å tildele Robbie Brady et rødt kort, før det i stedet ble Luke Shaw som fikk gult og frispark imot.

Den situasjonen virker ikke Solskjær å ha noe problem med.

– Det er vel et frispark av Luke Shaw de synes at… sier Solskjær og avbryter seg selv:

– Det er det samme angrepet og det er en regel akkurat i det, at vi får en fordel av å gjøre en felling. Så hadde det vært et rødt kort hvis det ikke var felling, så det var et viktig øyeblikk i kampen for oss.

– Jeg er en drømmer

Nordmannen har flere ganger gitt uttrykk for at tabellposisjon ikke har voldsomt mye å si, når det fortsatt er lenge igjen av sesongen. Likevel sier han seg enig i at den nåværende ligaledelsen viser at laget har hatt fremgang.

– Vi er snart halvveis i sesongen, så det viser at vi har gjort en del riktig. I mai tenker vi ikke tilbake til hvordan vi lå an i januar, så det er i mai det betyr noe. Men vi er fornøyd med posisjonen, vi har selvtillit og gleder oss til neste kamp. Det blir en skikkelig realitetssjekk mot det laget som har vært best i England de siste to og et halvt årene.

Selv om oppgjøret på Anfield unektelig blir en tøff kamp, tror Solskjær at det er god timing at kampen kommer akkurat nå.

– Vi kunne ikke bedt om et bedre tidspunkt å møte dem, fordi vi ser bra ut og er i god form. Vi er sultne, det er viktig. Disse guttene er sultne og vil forbedre seg.

Tirsdagens resultat betyr også at laget går inn i storkampen mot regjerende ligamester Liverpool som serieleder. Solskjær får spørsmål om han hadde drømt om det utgangspunktet for tre måneder siden.

– Jeg er en drømmer jeg, vet du. Jeg drømte om å ha den jobben her og den har jeg. Det var det heller ikke mange som hadde trodd, men du må ha troen selv.

HANDLER OM Å HA TROEN: Det så håpløst ut etter at United tapte for Arsenal i november. På det tidspunktet lå laget på en 15. plass i ligaen.

Luksusproblem på midtbanen

Tirsdag fikk nevnte Pogba og Nemanja Matic oppgaven med å kontrollere midtbanen, noe de virket å få til i stadig større grad utover kampen.

– Jeg synes de to virkelig utgjorde forskjellen for oss i dag med fysikken, erfaringen og kvaliteten deres, sier Solskjær etter kampen.

I SLAGET: Nemanja Matic har vist seg som en god partner for Paul Pogba. De to virker å være i form om dagen.

Samtidig som partnerskapet Pogba-Matic har vist seg som en solid midtbaneduo, har også duoen Fred-McTominay vært i storform denne sesongen.

Solskjær forklarer at han har fått et luksusproblem på midten.

– Jeg synes de er to gode par.

– Jeg er i en god posisjon, der jeg har mange gode midtbanespillere å velge fra.

– Hvem er klar? Hvem er frisk? Det er slike ting jeg må tenke på og selvfølgelig har noen av spillerne fra i dag gitt meg noe å tenke på for den kommende perioden.

– Må forstå spillernes feiring

Tidligere tirsdag meldte flere medier at Premier League vil be sine dommere om å anmode spillerne om å opprettholde sosial distansering under feiringene sine.

Årsaken er at ligaen frykter at kritikken som kommer mot mangel på sosial distansering i fotballen, og spesielt under målfeiringer, gjør det mer sannsynlig at fotballen stanses av myndighetene.

TETT I TETT: Det er nok slike scener Premier League helst vil unngå.

Etter at Paul Pogba scoret vinnermålet tirsdag kveld, ble han omfavnet av majoriteten av lagkameratene. Klemming er noe av det Premier League fraråder.

– Fotball er et emosjonelt spill. Vi tror vi må ha forståelse for spillerne når de feirer, sier Solskjær og fortsetter:

– Samtidig må vi forstå bekymringene nå til dags og ha litt mindre følelser og klemme mindre. Men det er vanskelig, fordi fotballen bringer det beste og det verste i deg. Scorer du, vil du feire med lagkameratene dine. 

Solskjær understreker likevel at United vil gjøre alt i sin makt for å bidra til at fotballen ikke blir stoppet på de Britiske øyer.

– Vi kommer selvfølgelig til å gjøre vårt beste for å holde oss til retningslinjene, fordi jeg tror vi alle vil at fotballen skal fortsette å rulle på en trygg måte. Jeg tror at det er viktig, psykisk, for mange folk. Det er en pustepause. Men vi forstår situasjonen landet er i.