Forlan legger opp

Spissen fra Uruguay sikret seg kultstatus blant United-fansen etter å ha senket Liverpool med to scoringer på Anfield i 2002.

Forlan kom til United i januar 2002 etter å ha imponert for den argentinske klubben Independiente.

Forlan trøblet med å innfri de høye forventningene etter at United betalte rundt syv millioner pund for ham. I løpet av de 18 kampene han spilte i sin første sesong, derav 11 som innbytter, scoret ikke Forlan et eneste mål.

NOK ER NOK: Diego Forlan legger opp og huskes best av United-fansen for sine to mål mot Liverpool på Anfield i desember 2002.

Den påfølgende sesongen ble imidlertid en opptur for spissen fra Uruguay. Forlan vant Premier League med United og noterte seg for ni mål, deriblant de to mot Liverpool på Anfield som ga ham kultstatus blant United-fansen.

Til tross for at han var godt likt av både fansen og lagkameratene måtte imidlertid Forlan stort sett ta til takke med rollen som annenfiolinist og hele 61 av hans 98 kamper for United kom som innbytter. 

Forlan forlot United etter den første ligakampen i 2004/05-sesongen, men i Villarreal, og ikke minst Atletico Madrid, fikk spissen fra Uruguay vist hvorfor Sir Alex Ferguson hadde så stor tro på ham.

40-åringen, som fikk 112 landskamper for Uruguay, vant blant annet Europa League sammen med David de Gea etter å ha scoret to mål i finalen mot Fulham og ble toppscorer i Europa både i 2004/05 og 2008/09-sesongene.

– Det har ikke vært lett for jeg ønsket ikke at denne dagen skulle komme. Men jeg skjønte at den ville komme før eller senere, skriver Forlan i en følelsesladd melding på Twittter.

Forlan ble også delt toppscorer i VM i 2010 med fem mål og vant Copa America med Uruguar i 2011.