Dette er kvinnelagets nye kaptein

Midtbanespiller Katie Zelem får kapteinsbindet.

Etter at Alex Greenwood ble solgt til Lyon, så var kapteinsbindet i Manchester United plutselig ledig.

Casey Stoney varslet på forhånd at det ville ta tid før hun bestemte seg, men nå har United offentliggjort hva Stoney kom frem til.

23 år gamle Katie Zelem er Manchester Uniteds nye kaptein. 

Hun kommer dermed til å lede Stoneys lag ut på Etihad Stadium lørdag ettermiddag.

LES OGSÅ: Viasat 4 viser byderbyet
LES OGSÅ: I ferd med å hente norsk keeper?

Vi intervjuet Katie Zelem (og Millie Turner) i fjor høst, til fjorårets andre utgave av medlemsbladet United-Supporteren. Intervjuet kan også leses her:

– Faren min banket meg 11-0 i bordtennis hver bidige dag. Han lot meg ikke få ett eneste poeng før jeg faktisk var god nok til å ta dem selv.

UNITED-FAN OG UNITED-KAPTEIN: Katie Zelem.

Casey Stoney forklarer valgprosessen sin.

– Jeg brukte en del tid, det tok meg flere uker. Jeg hadde allerede noen av navnene i hodet mitt, men jeg ønsket å gi alle en rettferdig sjanse til å vise hva de har å by på når det gjelder kapteinsrollen: hvordan de kan lede, hva de kan gjøre rundt gruppa, hvordan de støtter spillere, forteller Casey Stoney til MUTV.

– Jeg tok et steg tilbake, og har sett og observert hvordan folk har oppført seg rundt gruppa, hvilke verdier laget har, og hvem som passer for det. Dette måtte være noen spillerne stoler på og respekterer, noen som er kapable til å utfordre både spillerne og støtteapparatet. Det har ikke vært enkelt, for vi har noen fantastiske karakterer i gruppa vår, men jeg har valgt Katie Zelem til å lede oss fremover fordi hun er den som snakker mest. Hun leder både gjennom prestasjoner og kommunikasjon, og jeg tror kapteinsbindet vil styrke henne, både på og utenfor banen.

LES OGSÅ: Vårt eksklusive intervju med Casey Stoney

UNITED-SJEF: Casey Stoney.

– For å være ærlig var det mer enn samtale med henne om hun er klar for det, for med kapteinsbindet kommer mye press og forventninger. Det viktigste er at hun må «lead by example» ved å ha gode prestasjoner på banen.

– Jeg er fullstendig overveldet

United-supporteren Katie Zelem startet i klubben i 2004, som åtteåring, men måtte forlate klubben i tenårene siden United ikke kunne tilby seniorfotball. Ferden gikk til Liverpool, hvor hun spilte noen år, og der scoret hun 10 mål på 38 ligakamper. Så forlot hun Liverpool for å spille for Juventus, men der ble hun bare én sesong – hun fikk nemlig tilbud fra favorittklubben.

I fjorårssesongen scoret Zelem 11 mål på 26 kamper (10 på 18 i ligaen). Hun er, naturligvis, strålende fornøyd med at hun nå har fått kapteinsbindet.

– Jeg er fullstendig overveldet, for å være ærlig. Det var en åpning der når Alex forlot oss, selvsagt, og alle var veldig usikre på hva Casey kom til å gå for, eller hva hun tenkte. At Casey valgte meg, og tenker at jeg kan ha den rollen, er veldig overeldende, og jeg er stolt og beæret over å representere klubben, sier Zelem.

Hun er enig med Stoney i at kommunikasjonen nok spilte en rolle i utnevnelsen.

– Jeg er ganske høylydt, og har vært det siden jeg var mye yngre. Hvis du spør noen av jentene vil de si at jeg snakker så mye at ørene deres faller av, men jeg ønsker at alle skal bli bedre, og at alle skal være den beste spilleren de kan være.

MIDTPUNKTET ZELEM: Her i midten, omringet av (fra venstre) Lauren James, Leah Galton, Mollie Green og Ella Toone.